Adaletli Ve Seffaf Sinav Ögrencilere Ve Ailelerine Güven Verdi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sinavlari sona erdi. Üniversitenin teknik altyapisi ve komisyonda görevli personelin duyarliligi sayesinde sinavlar hiçbir aksakliga meydan verilmeden seffaf bir sekilde gerçeklesti.

Adaletli Ve Seffaf Sinav Ögrencilere Ve Ailelerine Güven Verdi

Türkiye’nin çesitli illerinden 862 adayin mücadele verdigi özel yetenek sinavlarinda Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinden 12 personel sinavlarin sorunsuz yürütülebilmesi amaciyla üç gün süresince sinav komisyonunda görev aldi.
Bilgi Islem Daire Baskanligindan Sinava Özel Yazilim
324 bayan ve 538 erkek adayin ter döktügü sinavlarda ögrenciler ve aileleri, KMÜ Bilgi Islem Daire Baskanligi tarafindan gelistirilen yazilim sayesinde sinav sonuçlarini ekranlardan ve Android Isletim Sistemine sahip cihazlardan kolaylikla takip etme imkâni yakaladi. Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Sinavi (ÖSYS) sonuçlarinin geçtigimiz günlerde açiklanmasinin ardindan yapilan özel yetenek sinavlarinda da bir ilk yasandi. Adaylarin sinav parkurunu tamamlamalari ile birlikte merkezi puanlari ve özel yetenek sinavinda elde etmis olduklari derece hesaplanarak aninda ekranlara yansitildi.
“En objektif degerlendirme KMÜ’de”
Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu özel yetenek sinavlari için ögrencileri Karaman’a getiren veliler ve hocalar ise sinavlarin yapilis sekli ve hizli bir sekilde açiklanmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin farkli illerinde pek çok üniversitenin özel yetenek sinavina girdiklerini ve bu üniversiteler arasinda en objektif ve güvenilir olaninin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi oldugunu söylediler.
“Adaletli ve seffaf bir sinav örnegi sunduk”
Özel Yetenek Sinavi Komisyon Baskani ve KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, sinavlarin seffaf ve adil bir ortamda gerçeklestirildigini ve çok hizli bir sekilde açiklandigini belirterek, “Sinav sonuçlarinin Android Isletim Sistemine sahip cihazlardan dahi açiklanmasini saglayan uygulama sayesinde aileler çocuklarinin sinavlarini çok uzakta olmalarina ragmen takip etme firsati yakaladi. Hem ögrencilerimiz hem de velilerimiz sinavin bu sekilde yapilmasindan dolayi duyduklari memnuniyeti ifade ettiler. Bu da bizi çok mutlu etti.” dedi.
Prof. Dr. Yildirim sinavlarin basariyla tamamlanmasinin bir ekip çalismasinin ürünü oldugunu dile getirerek konusmasini söyle sürdürdü: “KMÜ Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde görev yapan hocalarimiz sinav süresince çok büyük bir özveri ile çalistilar ve hiçbir ögrencimizin hakkinin yenmemesi için gayret gösterdiler. Üniversite olarak böyle basarili ve adaletli bir sinav yaptigimiz için gururluyuz. Umarim ögrencilerimiz, okulumuz ve ülkemiz için hayirlisi olur. Ülkemiz genelinde de böyle adaletli ve seffaf sinavlarin yapilmasi ve saibe söylentilerinin önüne geçilmesi en büyük temennimizdir. Biz bunun bir örnegini sunmus olduk. Bu durumdan dolayi da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Sinav parkurunun bitiminde ögrencilerimizin derecesinin ve siralamasinin ekrana yansitilmasi büyük bir yenilik olmakla birlikte onlar için de bir mutluluk kaynagi. Sinavlar süresince emegi geçen bütün ekip arkadaslarima ve gelistirmis olduklari yazilimla ögrencilerimize ve ailelerine sonuçlari ögrenmelerinde kolaylik saglayan Bilgi Islem Daire Baskanligi personeline tesekkür ediyorum. Önümüzdeki yillarda bu uygulamalari daha da gelistirerek yolumuza devam edecegimizi belirtmek istiyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284