ADD: Çanakkale Geçildi Mi?

Atatürkçü Düsünce Dernegi Sube Baskani Ülkan Sanlitürk, yazili bir açiklamada bulunarak Çanakkale Zaferi ve 18 Mart Sehitler Gününü kutladi.

ADD: Çanakkale Geçildi Mi?

Sanlitürk, Çanakkale Savasi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus savaslarinin baslangicidir. Turgut Özakman’in deyimiyle Kurtulus Savasi’nin önsözüdür.
Çanakkale’de savastigimiz güçlerden biri, üzerinde günes batmayan imparatorluk diye bilinen Büyük Britanya Imparatorlugu (Ingiltere), digeri Kuzey ve Orta Afrika’yi sömürgelestirmis Fransa Imparatorluguydu. Vahsi emperyalizm bu iki devasa gücü birlestirerek dünyanin üzerine salmisti. Bu iki yenilmez güç, donanmalariyla Çanakkale önlerine geldiklerinde sunu hedefliyorlardi: Birinci Dünya Savasi’na Almanya’nin safinda katilan Osmanli Imparatorlugu’nun baskenti Istanbul’u ele geçirerek Osmanli Imparatorlugu’nu savas disi birakmak, buradan açilacak kanalla kendi saflarinda savasa giren Rus Çarligi’na yardim ulastirmak, böylece tüm Asya ve Afrika’yi sömürgelestirmek.
Emperyalistler Çanakkale Bogazi’ni donanmalariyla geçemeyince o zaman sömürgeleri durumunda bulunan Misir, Hindistan, Pakistan, Avustralya, Yeni Zelanda, Senegal’den getirdikleri askerleri devreye sokarak kara savaslarini baslattilar; fakat burada da karsilarinda bir askeri deha buldular. Bu deha Mustafa Kemal'di. Yapilan savaslar sonunda sömürge askerleri sahil seridine saplanip kaldilar. Mustafa Kemal burada gösterdigi basarilarla ilerde verilecek olan Kurtulus Savasi’nin dogal lideri oldu. Çok siddetli geçen ve her iki tarafin da 250.000 civarinda kayip verdigi tahmin edilen Çanakkale Savaslari emperyalizmin ilk kez yenilgiye ugradigi savastir. Emperyalistler Çanakkale’yi geçemediler ve tarihin seyri degisti. Bu savasta gelecegin Türkiye’sini kuracak onbinlerce yetismis insanimizi kaybettik. Binlerce doktor, subay, ögretmen, ögrenci bu savaslarda sehit oldular, ruhlari sad olsun.
Günümüzde emperyalistler halen Çanakkale’yi geçme savasi veriyorlar. Emperyalizmin günümüzdeki adi KÜRESEL SERMAYE... Bu sermaye sahipleri günümüzde sömürge olusturmak için yeni yöntemler gelistirdiler. Sömürmek istedikleri toplumlara demokrasi getirme vaadiyle o ülkelerde kendilerine yakin ve kontrol edebilecekleri insanlari iktidara getiriyorlar. Küresel sermayenin istedigi demokrasi Amerika, Ingiltere ve Fransa’nin siyasal ve kültürel egemenligini saglayan muhalefetsiz demokrasidir. Bu güçler Avrasya ve Orta Dogu’da renkli demokrasi darbeleriyle taseron yönetimler olusturarak buralari yeni yöntemlerle sömürge haline getiriyorlar. ADD, Atatürkçü düsüncenin temelini olusturan Tam Bagimsiz Türkiye fikrinden hareketle, emperyalizme karsi Çanakkale’de gögsünü siper etmis bir neslin devami olarak dün oldugu gibi bugün de emperyalizme karsi var gücüyle karsi koyacagini belirtiyor ve söyle haykiriyor:
ÇANAKKALE GEÇILMEZ
Bildirimizi Mustafa Kemal’in Çanakkale’de savasan tüm mazlum milletlerin kardes oldugunu vurgulayan su sözlerle bitiriyoruz: ”Bu memlekette kanlarini döken kahramanlar;
Burada bir dost ülkenin topragindasiniz. Huzur ve sükun içinde uyuyunuz. Siz, Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasiniz.
Uzak diyarlardan evlatlarini harbe gönderen analar;
Gözyaslarinizi dindiriniz. Evlatlariniz bizim bagrimizdadir. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat rahat uyuyacaklardir. Onlar, bu topraklarda canlarini verdikten sonra artik bizim evlatlarimiz olmuslardir.”
Su unutulmamalidir ki; bütün milletlerin ortak düsmani vardir: EMPERYALIZM
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284