ADD, Cumhuriyet Bayramını Fener Alayıyla Kutlayacak

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95. yılında Cumhuriyet Bayramımız çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Toplumsal olaylara ve milli bayramlara gösterdiği duyarlılıkla ön plana çıkan Atatürkçü Düşünce Derneği bu yılda fener alayı düzenleyecek.

ADD, Cumhuriyet Bayramını Fener Alayıyla Kutlayacak

29 Ekim Pazartesi günü Karaman Lisesi önünde saat 19.00’da başlayacak yürüyüşe Atatürkçü Düşünce Derneğinin yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü, sendikalar, dernekler ve halkımız katılacak.

Fener alayı için oluşturulan yürüyüş korteji saat 19.00’da Karaman Lisesi önünden yürüyüşle başlayacak. Yürüyüş sırasında marşlar, şarkılar, türküler söylenerek 1. İstasyon Caddesinden Aktekke Meydanına ulaşılacak, meydanda İstiklal Marşı’mızın okunmasından sonra oyun havaları eşliğinde yöresel oyunlarımız oynanıp şiirler okunacak. Bir şölen havasında geçmesi beklenen kutlamaya katılımın yoğun olması bekleniyor.

Komuyla ilgili olarak konuşan ADD Karaman Şube Başkanı Ülkan Şanlıtürk, “Ulu Önderimizin bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyeti korumaya ve yaşatmaya kararlıyız. Bu kararlılığımız her zamankinden daha fazladır. Cumhuriyet ve Atatürk’le kavgalı olanların her oyunu bozulmaya mahkûmdur. Bu topraklarda biz varız, biz halkız, Cumhuriyet ordusu burada görevinin başındadır, emperyalizme ve onun işbirlikçilerine fırsat vermeyeceğiz, biz olduğumuz sürece onlara geçit yok. Kutlamamıza siyasi görüş ayrımı yapmadan herkesi davet ettik. Çünkü bu Cumhuriyet yalnız bir siyasi görüşe mensup olanların değil hepimizin Cumhuriyeti, kaybedersek hepimiz kaybedeceğiz. Tüm halkımızı fener alayımıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284