ADD Türk Dil Bayramını Kutlayacak

Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi 13 Mayıs’ta Türkçenin devlet dili ilan edilişinin 741. yılı nedeniyle 12-13 Mayıs tarihlerinde Türk Dil Bayramını kutlayacak ve Yunus Emre’yi anacak.

ADD Türk Dil Bayramını Kutlayacak

Konuyla ilgili olarak ADD Başkanı Ülkan Şanlıtürk yaptığı açıklamada, “Karamanoğlu Mehmet Bey'in 13 Mayıs 1277 yılında Türkçeyi resmi dil olarak ilan edişinin 741. yılındayız. Bu sebeple ADD olarak 12 - 13 Mayıs tarihlerinde Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi anma etkinlikleri adıyla bir kutlama programı hazırladık. Kutlama programımız 12 Mayıs Cumartesi saat 15.30'da Karaman'a büyük hizmetleri dokunmuş Merhum Talat Duru anısına yaptırılan  "Anı Odası"nın açılışıyla başlayacak olup aynı gün saat 17.30'da Türk Dili Yürüyüşü ile devam edecek. Bu yürüyüş saat 17.30'da Karaman Lisesi önünden başlayacak, kortejde temsili olarak Karamanoğlu Mehmet Bey, Yunus Emre ve dervişlerin yanı sıra Taşkale Seyirlik Oyunları ekibi, dernekler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, yöresel kıyafetleriyle köylülerimiz, odalar, bazı vakıflar, çiftçiler, taraftar grupları ve vatandaşlarımız bulunacaktır.

Yürüyüş esnasında Karamanoğlu Mehmet Bey Fermanı temsili olarak okunacak: türküler, şarkılar söylenip, şiirler seslendirilecektir. Kortej 1. İstasyon Caddesi güzergâhını takip ederek Aktekke Meydanı'na vardığında Halk Oyunları ve Taşkale Seyirlik Oyunları gösterilerinin yanı sıra canlı müzikle oyun havaları eşliğinde kutlamalar gerçekleştirilecektir. Bir bayram tadında ve şölen havasında gerçekleştirilecek olan yürüyüşe tüm Karamanlıları bekliyoruz.

Kutlamaların ikinci gününde 13 Mayıs Pazar günü saat 12.30'da ünlü yazar Feyza Hepçilingirler, ADD Beşiktaş Şube Başkanı A. İlhan Gülek ve KMÜ Öğretim Görevlisi Mestan Karabacak'ın katılımıyla " Türkçem Benim Ses Bayrağım" isimli panel, devamında sinema ve tiyatro sanatçıları Gülsen Tuncer ile Ender Yiğit'in sunumlarıyla şiir dinletisi gerçekleştirilecektir. Son zamanlarda çok sönük kutlamalarla geçiştirilen Türk Dil Bayramımıza sahip çıkmak ve bayramımızı bir şölen havasında kutlamak için herkesi etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284