ADD Yeni Binasına Kavuştu

Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi kendi hizmet binasına kavuştu.

ADD Yeni Binasına Kavuştu

Yeni binanın alınmasında katkıda bulunan kişilerin plaketle ödüllendirildiği birlik ve dayanışma yemeği hafta sonunda Kent Otel’de yapıldı.

Yemekte konuşan ADD Başkanı Ülkan Şanlıtürk, “Bundan yaklaşık bir yıl önce bu salonda bir yemek düzenlemiş ve yönetime geldiğimizden beri gerçekleştirmeyi çok istediğimiz bir hayalimizden bahsetmiştim. O gün yükselen sesimiz yankı bulmuş olmalı ki bugün bu hayali gerçekleştirmiş olmanın kıvancını yaşıyoruz. Artık Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Karaman’da kendine ait bir dairesi var. Böyle zor bir işin üstesinden gelmek ne büyük bir mutluluktur ki bizlere nasip oldu. Bizler bu projemizi gerçekleştirmek için yola çıkarken, bunun kesinlikle olumlu sonuçlanacağını biliyorduk. Çünkü Karaman’da kendisini yıllardır Atatürkçü düşünceye adamış, bu düşünce uğruna emek vermiş halende fiilen bu mücadelenin içinde bulunan demokrat aydınlarımız vardı. Göreve geldiğimizden beri onların desteğini hep arkamızda hissettik. Elimizi her uzattığımızda elimizden tuttular. Bizi teşvik ettiler, bize güç verdiler. Bu kişiler aynı zamanda 199 Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesini kurarak Atatürkçü Düşünce’nin ışığını Karaman’da yakan insanlardır. Kurulduğundan beri bu derneğe sayısız hizmetleri olmuştur. Bugün burada yaşadığımız mutluluğun baş aktörü ve mimarları da onlardır. Kuşkusuz herkesin yardımı son derece önemli ve değerli. Herkes imkanları ölçüsünde yardımda bulundu. Herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak iki kişinin ismini söylemeden de geçemeyeceğim. Bu kişiler hatırı sayılır miktarda bir maddi desteğin yanı sıra işlerinden güçlerinden zamanlarından fedakârlık edip bizlerle kapı kapı dolaşıp yardım topladılar. Sayın Yüksel Atik ve Sayın Yaşar Evcen’e tüm Atatürkçülerin selam ve sevgilerini sunuyorum. ADD Karaman’da güç kazanmışsa kendilerinin bunda payı çok büyüktür. Ve tabiî ki gücün en büyüğünü genel merkezimizden alıyoruz. Kendilerine bu düşüncemizden bahsedip destek talep ettiğimizde çok mutlu oldular. Böyle bir çalışma için her türlü desteği vereceklerini söylediler verdiler de. Hatırı sayılır bir maddi desteğin yanı sıra bu süreçte bize hukuki anlamda da destek verdiler. Bizi yönlendirdiler. Başımız hır sıkıştığında, her an kendilerine ulaştık. Önümüze çıkan engelleri aştık. Çıkması muhtemel engelleri de başlamadan bitirdik. Başta Genel Başkanımız olmak üzere tüm Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Gönül isterdi ki bugün yer açılışımızı da yapalım. Emin olun bunun için çok uğraştık. Fakat aldığımız yer halen kirada ve sözleşmesi devam ediyor. Olayın hukuki ve insani yönleri var ve biz bunları çok zorlamak istemedik. Ancak bu yıl içerisinde muhtemelen yazın bu dairemizi tadilattan geçirip açılışımızı gerçekleştireceğiz. O gün geldiğinde yine davetlimiz olacaksınız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Atatürkçü Düşünce Derneği’nin yeni binasının alınmasına katkıda bulunan kişilere Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan tarafından plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284