Adres Kayit Sistemi Degerlendirme Toplantisi Yapildi

Nüfus ve Vatandaslik Il Müdürlügü tarafindan geçtigimiz hafta içerisinde Adres Kayit Sistemi konusunda bir degerlendirme toplantisi yapildi.

Adres Kayit Sistemi Degerlendirme Toplantisi Yapildi
Valilik Toplanti Salonunda Il Nüfus ve Vatandaslik Isleri Müdürü Sevgül Tanhan’in baskanligindaki toplantiya Belediye, Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi, Jandarma Komutanligi, Emniyet Müdürlügü, Mahalli Idareler Müdürlügü, MEDAS, Türk Telekom ve Karamangaz yetkilileri katildi.
Toplantida Il Nüfus ve Vatandaslik Isleri Müdürü Sevgül Tanhan yaptigi konusmada, “5490 sayili Nüfus Hizmetleri Kanunu geregince olusturulan ve Bakanligimizca yürütülmekte olan Adres Kayit Sistemi kapsaminda Türk vatandaslari ile Türkiye’de yasayan en az alti 6 ay ikamet tezkeresine sahip yabancilarin adres bilgileri elektronik ortamda tutulmakta olup, bu bilgiler Kimlik Paylasim Sistemi ile kamu kurum ve kuruluslarin paylasimina açilmistir. Adres Kayit Sistemi ile adreslerin belirli standarda kavusturulmasi bölgesel ve ulusal yatirimlarin planlanmasinda kolaylik saglanmasi, nüfus sayimi ya da seçmen kütüklerinin hizli ve etkin bir sekilde elektronik ortamda yapilmasi, kamu kurum ve kuruluslarinca dogru adrese ve zamaninda hizmet sunulmasi amaçlanmistir. Sözü edilen sistemin saglikli çalismasi, adres bilgilerinin dogru, güvenilir ve saglikli tutulmasi ile mümkündür. Bu itibarla, hizmet sunumuna esas teskil eden görevli kurumlarca yürütülen adres bilgilerinin tutulmasi ve güncellenmesi adres standardi, bildirim yükümlülügü, süresi ve adres sistemi kullanimi ile ilgili olarak yapilan koordinasyon ve isbirligi çerçevesinde bu toplantiyi yapmak istedik” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284