AFAD’tan Ermenek’te Yürütülen Çalismalara Iliskin Açiklama

Basbakanlik Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi(AFAD) Ermenek maden kazasinda bulunan 12 bin tonluk suyun 4’te 3’ünün çikartildigini belirterek, 618 kisilik bir ekibin ara vermeden mahsur madencilere ulasmaya çalistigini bildirdi.

AFAD’tan Ermenek’te Yürütülen Çalismalara Iliskin Açiklama

Nefeslik bölgesi üst maden girisi, ikinci giriste, çamur çekmek için gelen pompanin yerlestirilmesi için hazirlik yapildigi belirtilen yazili açiklamada, “ Desandre bölgesi alt maden girisinden, birinci giristen, ise 8 saatlik sürede 10,5 vagon hafriyat çikarildi ve 5 vagon tahkimat malzemesi indirildi. Tahkimat ve güçlendirme (tünel açma) çalismasi devam etmektedir. 414’ü arama-kurtarma ve tahkimat islerinde, 123’ü ise su bosaltma faaliyetlerinde görev alan 618 personel gece gündüz, Basbakanlik AFAD koordinasyonunda, çalismayi sürdürüyor” denildi.
Madende bulunan yaklasik 12 bin tonluk suyun 4’te 3’ünün çikartildigi belirtilen açiklamada, “618 kisilik bir ekip ara vermeden büyük bir özveriyle mahsur madencilere ulasmaya çalisiyor. Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve çalisma alaninin güvenli bir hale dönüstürülmesi için su çekildikten sonra çamur ve moloz tahliye ediliyor; gerekli tahkimat çalismasi yapiliyor. Alan temizlendikçe pompalar asamali bir sekilde daha asagiya indiriliyor. Çalismalar, alana kurulan seyyar aydinlatma cihazlari ille geceleri de devam ediyor. Su ve hafriyat tahliyesi için çok sayida motopomp, çamur pompasi, jeneratör getirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Karaman Valisi Murat Koca ile AFAD Baskani Dr. Fuat Oktay çalismalari ilk günden beri yerinden koordine ediyor.Su ve hafriyat tahliyesi, tahkimat ve arama kurtarma çalismalari 618 kisilik ekibin yani sira 2 uçak, 3 helikopter ve 128 araçla araliksiz devam ediyor. Çalismalar sirasinda kesintisiz iletisim saglanabilmesi için 8 mobil baz istasyonu kuruldu” bilgisi verildi.
Arama kurtarma çalismalarinin yani sira, mahsur kalan madencilerin aileleri ile sahada görevli personelin dinlenmesi ve barinmasi için tesisler olusturuldugu belirtilen açiklamada sunlar kaydedildi:
“Medya çalisanlari ve güvenlik güçleri için de özel alanlar kuruldu. AFAD ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi’nin psikososyal destek ekipleri, kömür ocaginda mahsur kalan madencilerin çocuklari için çesitli etkinlikler düzenliyor, ailelere destek oluyor. Çocuklar için bölgede bir oyun çadiri kuruldu. 6 gündür araliksiz görev yapan ekipler için, alana çok sayida çadir, battaniye ve uyku tulumu, seyyar mutfak, mobil yatakhane, kumanya sevk ediliyor.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284