Agir Aksak Makamindan Onarim

Biz ne desek bos. Günde yüzlerce kisinin yanindan geçtigi kentimizin yüreginin tam ortasinda “kanayan bir yara” gibi duran, eski Belediye binasinin “hal-i pürmelali” can çekisen bir hastaya benziyor.

Agir Aksak Makamindan Onarim

Caf cafli reklamlarla kendini “lanse eden” Belediye, yaklasik dört yildir, eski belediye binasini sözüm ona yeniliyor. Iskeleler kuruldu, koruma ipleri çekildi, “agir aksak” makamindan çalisiliyor. Binanin yapiminin düzenlenmesinin, neye göre gerçeklestirildigini, belirten bir açiklama yok.

Önceki yillarda baskan bey, yapilan düzenlemeyi denetlerken fotograflarini, reklamlarda kullanmisti. Bir çalisan “esas durusta” baskanla görülüyordu. Bireh bireh, masallah demistik, bunu görünce. Ne olduysa ne oldu, eski çamlar bardak oldu. O fasil kapandi. Yenisinin yapimina geçildi. Bu yapimla ilgili tek bir haber bile verilip, kamuoyu aydinlatilmadi. Ben bilirimcilik sergilenmekten baska bir sey yapilmadi. Yenilenmede bizim gözlemledigimiz, içimizi karartti dersek yeridir.
Sahi bu bina onarimi bitebilirse hangi islevi yerine getirecek, o da bilinmiyor. Bize göre burayi kentimizde görünürde hiç olmayan bir okuma yeri, bir kitaplik olarak kullanima açmak acaba “ilgililerin” usuna gelir mi?

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284