Agiz Ve Dis Sagligi Taramasina Halkimizdan Büyük Ilgi

Il Saglik ve Halk Sagligi Müdürlügünün isbirligi ile organize edilen Cuma günü Aktekke Meydaninda baslayan, Cumartesi ve Pazar günü Makro Alisveris Merkezinde devam eden stantlarimiza halkimiz tarafindan yogun ilgi gösterildi.

Agiz Ve Dis Sagligi Taramasina Halkimizdan Büyük Ilgi

Toplamda 215 kisiye Agiz ve Dis Sagligi Taramasi yapildi. Yapilan taramalarda kisilere agiz bakimi ve dis firçalama ile ilgili hekimlerimiz tarafindan bilgi verildi.
Çocuklara dis muayenesini sevdirmek amaci ile renkli balonlar ve sticker’lar hediye edildi. Ayni zamanda bilgilendirme brosürleri ile kisilerde agiz ve dis sagliginin önemi vurgulanarak farkindalik olusturuldu.
Tarama yapilan 215 kisinin ; % 34 ‘ü 0-14 yas çocuklar, %59,5 ‘u 15-65 yas , % 6,5 ‘u 65 yas üstü kisilerden olustu. Katilan kisilerin % 61’i dislerini firçalamazken , % 20 ‘sinde diseti kanamasi mevcut ,% 88 ‘i ise düzenli dis hekimi kontrolüne ne yazik ki gitmiyor.
Yapilan anket sonucunda vatandaslarimizin Agiz ve Dis Sagligina yeterli önem vermedigi ve sikâyeti olmadan dis hekimine gitmedikleri anlasildi. Bu konunun önemini vurgulamak için herkese tek tek 6 ayda bir kontrollerle gidilmesi ve düzenli dis firçalamalari konusunda bilgilendirme yapildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284