Ağzımızın Tadı Kaçtı

Kış aylarının geleneksel lezzeti kestane, bu sezonda cüzdanları yakıyor. Havaların soğuması ile raflardaki yerini alan kestanenin fiyatları, 175-250 Türk Lirası arasında değişerek adeta tüketiciyi ürpertiyor.

Ağzımızın Tadı Kaçtı



Soğuk havaların en sevilen lezzetlerinden biri olan kestane raflarda yerini aldı. Kış aylarında kestane tüketimi fazla oluyor, soğuk havalarda vatandaşların en sevdiği lezzetler arasında kestane yer alıyor. Kestane fiyatları bu yıl 175-250 Türk Lirası arasında değişiyor. Artan ürün fiyatları kestaneye de yansıdı.

Kasım 2022 yılında 5.500 Türk Lirası olan asgari ücret ile 2022 kasım ayında Karaman'da kilosu ortalama 70 Türk Lirası olan kestaneden 78 buçuk kilo kestane alınabiliyordu. Kasım 2023 ayında ise kestane fiyatları Karaman'da 175 ile 250 Türk Lirası arasında değişiyor. En düşük fiyatlı kestaneden asgari ücretle çalışan bir kişi 11.402 Türk Lirasına 65 kilo kestane alabiliyor. Artan kestane fiyatları, vatandaşların kışın keyiflerini sınırlarken, her ne kadar asgari ücret bir yıl içerisinde iki katına yükseltilmiş olsa da alım gücünün düştüğünü daha da gözler önüne seriyor. Kestanenin bu yılın "cep dostu olmadığı kesinleşmiş olduğu görülüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284