Ahmet Büyükemre Sevgiyle Anildi

Ilimizde dogup büyüyen ve daha sonra is yasamini Istanbul’da kuran ve buraya yerlesen Istanbul Karamanlilar Egitim ve Kültür Vakfi’nin kurucu üyelerinden Ahmet Büyükemre ölümünün 40. gününde ailesi, dostlari ve sevenleri tarafindan anildi.

Ahmet Büyükemre Sevgiyle Anildi

29 Kasim Pazar günü IKEV Karamanevi’nde gerçeklestirilen anma programinda Ahmet Büyükemre’nin ruhu için mevlid okutuldu.
Daha sonra Büyükemre’nin kizi Çisel Büyükemre Gök “Bugün babamin bize veda edisinin 40. günü. Ailesi olarak yoklugunu ne kabullenebildik, nede yokluguna alisabildik. Onu çok özlüyoruz. Babamizla baba, evlatlariyla konusan, dertlesen sanki bir abiydik. Bütün sevenlerini burada gördükçe ne kadar dostu oldugunu gördük ve yasadik. Bu sevgi eksilmeyecek ve aziz hatiralariyla yasayacak” dedi.
Sirasiyla IKEV kurucu Baskani Suat Sözer, esi Nermin Büyükemre, damatlari Mert ve Mehmet, IKEV Yönetim kurulu üyesi ve ortagi Haluk Tuncel, esi Mebruke Tuncel ve konusma yapmak isteyenlere söz verildi. Ahmet Büyükemre anlatildi.
Her zaman oldugu gibi tüm IKEV çalismalarina, sevincine, açilisina, temel atma törenine, Belgrad ormanlarinda yapilan pikniklere katilan kurulus olan KGRT’de oradaydi.
KGRT kurucusu Medeni Yavuzaslan ve esi Fatma Yavuzaslan’la katilanlar arasindaydi. Bir yandan Karaman’da çektikleri Ahmet Büyükemre slaytini gösterirken, diger taraftan kürsüye gelip söz alanlari kaydederek Karaman’a döndüler.
Ayrica yine her zaman oldugu gibi Karamanli hemserilerine kol kanat geren ve her türlü çalisma ortamina girerek elini tasin altina koyan Karamanlilarin sevip saydigi Duru Bulgur Yönetim Kurulu Baskani Ihsan Duru ve esi Zafer Duru’da elleri bos gelmeyip kuru kiyma ve mayali ekmek getirerek Ahmet’in ruhuna okutturulan mevlitten sonra ikramda bulundular.
Suat Sözer’in bizzat elleriyle hazirlattigi Arabasi çorbasi ve pilav üstü tas kebabi da güne katilan konuklar tarafindan afiyetle yenildi.
Yine arkadasi ve dostu olan Haluk Tuncel ve esi Mebruke Tuncel’in hazirladigi mevlid sekeri ve hatim duasi kitabi gelen konuklara dagitilarak dualar istendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284