Ahmet Selçuk Ilkan`dan Telif Sitemi

Karaman’da sahne alan ünlü sair ve yorumcu Ahmet Selçuk Ilkan, “Türkiye’deki telif haklarina sitem ederek, yazmis oldugum Mastika sarkisi ABD’de ve Avrupa’da Ingilizce olarak yayinlansaydi hepinize buradan birer villa alirdim` dedi.

Ahmet Selçuk Ilkan`dan Telif Sitemi

Ahmet Selçuk Ilkan, Karaman Belediyesi’nin düzenledigi Ramazan etkinlikleri kapsaminda Karaman Kalesi’nde sahne aldi. 700'e yakin hit olmus sarkinin söz yazari Ilkan, bu sarkilar ve siirlerle hazirladigi programiyla hayranlarini büyüledi. Sahnede hayranlariyla zaman zaman sohbet eden Ilkan, ben yazmis oldugum sarkilarimin tamamina yakinini sabahçi kahvelerinde yazdim" dedi.
Türkiye’deki telif haklarina da deginen Ahmet Selçuk Ilkan, “Sarkilarin sayisi önemli degil, niteligi önemli, saygisi ve kaliciligi önemlidir. Ama bir sarki var ki, bütün sarkilarimi Türkçe yazdim. Simdi söyleyecegimiz sarkiyi eger Ingilizce yazsaydim, Amerika’da veya Avrupa’da yayinlansaydi, oradan kazanacagim telifle yemin ediyorum hepinizi Karaman’da en güzel villayi ben hediye ederdim. Çünkü yillarca cebimden, alin terimden, emegimden ve cebimden çalindi. Türkiye’de telif haklari yok ki dogru dürüst. Ama bu sarki ise her gün dügünlerde çalinir. Ben çocuklara yazdim bu sarkiyi ama büyükler oynuyor” diye konustu.
"DÜNYADA SIIRI EN ÇOK BESTELENEN SAIR BENIM"
Ünlü sair ve yorumcu Ahmet Selçuk Ilkan, Türkiye’de degil dünyada en çok siiri bestelenen bir sair oldugunu söyleyerek,”Yazmis oldugum 670 sarki Guinness rekorlar kitabina girmistir. Onun için bunun mutlulugunu yasiyorum. Insallah bu rekorumu içinizden ve ülkemizden birisi kirar ve bende mutlu olurum” dedi.
Ilkan, Ramazan ayi dolayisiyla yeni yazdigi siiri ise ilk defa Karaman’da hayranlarina okudu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284