Ahmet Yenilmez Güven Tazeledi

Ilimiz Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birliginin genel kurulu Oda Toplanti Salonunda yapildi.

Ahmet Yenilmez Güven Tazeledi

Ahmet Yenilmez’in Baskanligindaki tek listeyle girilen seçimlerin Divan Baskanligini Türkiye Madeni Esya Sanayi Federasyonu Genel Baskani Özcan Saraçoglu yapti.
Seçimler gündem maddelerinin görüsülüp karara baglanmasinin ardindan dilek ve temenniler bölümünde söz alan Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskani Mehmet Yilmaz, birligin maddi konumunun ne oldugunu sordu.
Birlik Baskani Ahmet Yenilmez, 2007 yilinda Hidayet Uysal’in vefatindan sonra atamayla bu göreve geldigini belirterek, “Merhum Hidayet baskanin her zaman söyledigi bir sözü vardi. Bizim kurum olmamiz gerek diye. O dönem birçok odamiz kirada oturmaktaydi ve sikintilari vardi. Ben göreve geldikten sonra suan bulundugumuz binayi satin alacagiz dedim ve aldim da. Hizmet ederken hiçbir zaman ben demedim hep biz dedik. Karaman’da ve Türkiye’de esnaflarimizi ve odalari söz sahibi haline getirdik. Gittigimiz her vilayette amacimiz Karaman ve Karamanliyi duyurmakti. Birligimize para girisi oldugu kadar çikisi da oluyor. Göreve geldigimde Birligin 26 milyar SSK, 21 milyar da stopaj borcu vardi. Bugün ise ne SSK’ya nede stopaja bir kurus dahi borcumuz bulunmamaktadir. Birligimizin hesaplarinda ise suan itibariyle 18 milyar Halk Bankasi, 15 milyar da Sekerbank’ta olmak üzere toplam 30 milyar lira parasi var” dedi.
Yenilmez, sanayide birlige ait arsa üzerine 800-900 kisilik bir yurt yaptirmayi hedeflediklerini bununla ilgili olarak da Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlügü’ne görüsmelerin yapildigini ve protokol imzalanacagini, önümüzde aylarda ise yurt temelinin atilacagini söyledi.
Yenilmez, bir diger hedeflerinin ise Türkiye’de ilk kez Karaman’da kurulan Esnaf ve Sanatkarlar Elektrik Üretim Kooperatifi’nin girisimleriyle günes enerjisinden elektrik üreterek halkimiza sunacagiz ve bu tesisten yilda 100 milyar gibi bir gelir elde etmis olacaklarini sözlerine ekledi.
Yapilan konusmalarin ardindan seçimlere geçildi. Seçimler sonunda Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nin yeni yönetim kurulu su isimlerden olustu.
Bayram Uysal
Ibrahim Aktas
Suayip Dik
Cemal Özbay
Denetim Kurulu üyeliklerine
Mehmet Karaduman
Dervis Kazan
Mustafa Küçükcicibiyik
Disiplin Kuruluna ise Osman Kutucu, Kasim Kara ve Fadil Kiliç seçildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284