Aile Baglarini Güçlendirecek Projeler Geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi aile baglarini güçlendirmek için kollari sivadi. PTT aile bireyine gönderilen kargoda indirim yapacak. TOKI akrabalari ayni blokta bulusturacak. Dedesiyle müzeye, maça giden gençler biletleri indirimli alacak...

Aile Baglarini Güçlendirecek Projeler Geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, aile kurumunu güçlendirmek için bir dizi projeyi hayata geçirmeye hazirlaniyor. Basbakan Recep Tayyip Erdogan'in büyük önem verdigi projenin koordinasyonunu Aile ve Sosyal PolitIkalar Bakani Bakan Fatma Sahin yürütecek. Bakan Sahin proje kapsaminda geçtigimiz günlerde birçok bakanlik ve kamu kurumuyla görüsmeler gerçeklestirdi.
Ilk uygulama PTT'den
"Aile Dostu" projenin ilk uygulamasi, Ulastirma Bakanligi ve PTT ile yapilan görüsmeler sonucunda hayata geçirildi. Artik aile bireylerinin birbirine gönderdigi kargolar, paketler "Aile Dostu" mührü tasiyacak. Ve bu kargolara özel indirim uygulanacak
Bakanlik, bu kapsamdaki bir çalismayi da Basbakanlik Toplu konut Idaresi (TOKI) ile yürütüyor. TOKI, bundan sonra çocuklarin, dede ve nineleriyle ayri dairelerde fakat ayni kompleks içinde yasamalarina firsat verecek, projeler üretecek. Bu kapsamda ayni katta genç ve çocuklu çiftler için metrekare olarak daha büyük, aile büyükleri için 1+1 veya 2+1 gibi daireler olacak. Bakanlik ayrica büyük toplu konut mekânlarinda akrabalarin yakin dairelerde oturmasini saglayacak.
Aile dostu avantaj paketi
Bakanligin ailelere bir baska sürprizi ise "Aile dostu avantaj paketleri" olacak. Bakan Sahin, aile üyelerinin, özellikle de torunlarla dede ve ninelerin birlikte kaliteli zaman geçirebilmeleri için kültür, sanat ve spor aktivitelerini birlikte izlemelerini tesvik edecek paketler öngörüyor. Bu kapsamda tiyatro, müze, ören yerleri, futbol karsilasmalari gibi etkinliklerde ailelere indirim ve avantajlar saglanmasi için ilgili kurumlarla görüsmelere baslandi. Bu uygulama hayata geçirildiginde dedesi ile müzeye ya da maça giden bir genç, indirimli bilet alacak.
Logo verilecek
Kamu kurum ve kuruluslari ile baslayan projeye, özel sektörün de destek vermesi öngörülüyor. Bu kapsamda girisimler de önümüzdeki süreçte baslatilacak. Öte yandan bakanlik projeye destek veren kamu kurum ve kuruluslari ile özel sektöre ‘Aile Dostu' logosu verilecek.
Kaynak: Vatan
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284