Ak Parti Teskilati Basinla Bulustu

1 Kasim seçimlerine 25 gün gibi kisa bir süre kala siyasi arenada hareket artarken partiler seçim çalismalarini yogunlastirdi.

Ak Parti Teskilati Basinla Bulustu

AK Parti Il teskilati seçmenin nabzini tutarken basin mensuplariyla da bir araya gelmeyi ihmal etmedi. Kale Sosyal Tesislerinde verilen kahvalti sonrasinda basin araciligiyla kamuoyuna önemli açiklamalarda bulundular.
Toplantiya AK Parti Milletvekilleri Recep Konuk, Recep Seker, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Il Baskani Nazmi Ünlü, Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça, Kadin Kollari Baskani Ümit Gülin Göksoy, Gençlik Kollari Baskani Fatih Selek, Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, Belediye ve Il Genel Meclis üyelerinin bazilari ile basin kuruluslarinin temsilcileri katildi.
AK Parti Il Baskani Nazmi Ünlü toplantinin açilisinda yaptigi konusmada, “7 Haziran seçimlerinde birinci parti olmamiza ragmen ne yazik ki tek basimiza iktidari bulamadik. Seçimlerden sonra yeni hükümetin kurulmasi için koalisyon görüsmelerimiz vardi. Biz bunu yogun bir sekilde takip ettik ama maalesef siyasi partilerimiz blok siyaseti dediler, hain siyaseti dediler ve maalesef netice alinamadi. Neticede 1 Kasim’da yapilacak olan erken seçim karari alindi. Biz 7 Haziran’da oldugu gibi 1 Kasim seçimlerine de siki sekilde hazirlanacagiz. Kapi kapi gezip kendimizi seçmene anlatacagiz. Sunu da ifade edeyim Recep Konuk ithal aday degil, insallah gelecegin Bakan adayi olacaktir” dedi.
NECMETTIN ERBAKAN TIP FAKÜLTESI’NIN SUBESININ AÇILMASI PROTOKOL ASAMASINA GELDI
Ilimizde saglik alaninda dev bir atilim daha hayata geçmeye hazirlaniyor. Karaman’a Tip Fakültesi’nin kazandirilmasi için yapilan girisimler sonuç vermeye basladi.
AK Parti Milletvekili Recep Seker, Karaman’a bir Tip Fakültesi’nin kurulmasi için gerekli arastirmalari yaptiklarini, artilarini, eksilerini tespit ettiklerini belirterek, “Ilimizde saglik adina en önemli eksigin üçüncü basamak dedigimiz hoca düzeyindeki doktorlarin bulunamamasi ve bir takim mecburi hizmet kapsaminda verilen hekimlerin görev sürelerini tamamlayip kendi istekleriyle büyük sehirlere kaymasi nedeniyle bir türlü doktor açigini tamamlamak mümkün olmuyor. Konya ve büyük sehirlere de hoca düzeyinde muayene olmaya giden vatandaslarimiz var. Bunu nasil önleyebiliriz diye basladik. Öncelikle acaba Tip Fakültesi Karaman’a gelebilir mi, kurulmasi için sartlar uygun mu bunun çalismasini yaptik. 750 bin gibi bir nüfus rakami isteniyordu. Onun disinda görüsmelerimizden su sonuç çikti. Bazi bizim ölçegimizdeki sehirlerde Tip Fakültesi kurulmus 10 sene olmus ama daha ne bir hocasi var nede ögrencisi. Bizde kurdugumuz zaman tabela ismi olacak ama icraat olarak bizim pek isimize yaramayacak kanaatine varildi. Onun disinda mevcut hastanemizi Egitim Arastirma Hastanesine dönüstürebilir miyiz arayisina girdik. Bakanlik nezdindeki görüsmeler neticesinde de Konya Egitim Arastirma Hastanesinde bile 10 tane hoca kadrosu oldugu ve bunu bile zaman zaman tamamlayamadiklarinin sonucuna vardik. Dolayisiyla buraya da o hocalari getiremeyecegimiz sonucuna vardik. Bu düsüncemizde eyleme dönüsmedi. Bunun neticesinde Türkiye’ye örnek olacak bir projenin düsüncesine ulastik. Konya Necmettin Erbakan Tip Fakültesiyle istisarelerimize basladik. Karaman’a getirttik. Mekânlarimizi gezdirdik. Onlarda hasta potansiyeli birçogunun Karaman kökenli olmasi sebebiyle bu ise sicak baktilar. Bunlarin Bakanliklar düzeyinde de hem Çalisma, hem Maliye hem de Saglik Bakanliklari nezdinde gerekli görüsmelerimizi sifahen tamamladik ve Karaman’a Necmettin Erbakan Üniversitesi Tip Fakültesi’nin bir subesini açmak için girisimlerimizi baslattik. Her hangi bir pürüz kalmadi. Yazismalarda basladi. Yazismalari mümkün oldugunca hizli bir sekilde sonlandirip insallah protokol çalismalari da yazilmaya baslandi. Mümkün olan en kisa zamanda suanda eski 82. Devlet Hastanesinin bünyesinde Meram Tip Fakültesi’nin açilmasi en kisa sürede baslayacak ve protokolle bir sikinti olusmazsa da seçim öncesinde biz bu isin baslamasini istiyoruz. Karaman’da da hoca düzeyinde sagligin rahatlamasinin sonucunu da görmek istiyoruz. Görüsmelerimizde Karaman’dan da Saglik Meslek Lisesi ve Saglik Yüksek Okulu ögrencileri içinde bir istihdam kapisi olacak. Insallah bu projeyi sonlandirip Karaman’dan Konya’ya sevkleri de önlemis olacagiz” dedi.
Milletvekili Recep Konuk’da, “Tabi ülkenin durumu belli. Hepimiz 7 Haziran sonrasinda yasananlari görüyoruz. Ülkenin durumu belli. Türkiye eski günleri kismen hatirladi. Eski günleri hissetti. Türkiye Almanya degil, Türkiye bir Avrupa memleketi degil. Türkiye Japonya veya Amerika’da degil. Biz kendi sartlarimizi biliyoruz. Belki batida koalisyonlu dönemler isale edilebilecek. Daha rahat götürülebilecek dönemleri veya yapilandirmalari kaldirabiliyor. Ama bizim ülkemizde maalesef eger siyasi istikrar yoksa bunu takip eden ekonomik bir istikrardan söz etmek oldukça zor. Eger siyasi istikrar varsa, ekonomik istikrar bizim gibi ülkemizde daha saglikli, daha çok kendini gösteren, hissettiren bir yapidadir. Dolayisiyla bizdeki siyasi istikrar, ekonomik istikrar içinde önemli. Iste siyasi istikrarin olmadigi ortamda nasil ekonomik bir istikrarsizligin da olabilecegini maalesef ülkemiz yasamaktadir. Bizim olmazsa olmazimiz siyasi istikrardir” dedi.
Konuk, Karaman’in 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye olan güvenini ortaya koydugunu ve Türkiye genelinde oyunu koruyan en basarili illerden biri oldugunu belirterek, “Bu basarisindan dolayi Karaman, AK Parti hükümetleri için oldukça önemli bir ildir. Karaman’in hangi bakanlikta bir isi olacaksa, hangi sektörle ilgili olursa olsun Karaman hep sempatiyle yaklasilan bir il olmustur. Burada sizlerin verdigi destegi çok önemli oldugunu düsünüyorum. Insallah 1 Kasim seçimlerinde Karaman bu destegi daha da çok taçlandiracak ve artiracaktir. Karaman’da çok sükür bir sorun yok. Karaman iddiali bir sehir, Karaman mazisinde tarihi, kültürüyle bir iddianin sahibidir. Bir Baskent her zaman baskenttir. Baskentligi düsse de baskent olarak kalir. Karaman’da bu var. Iste onun için Karaman’in iddiasi olmasi lazim. Karaman’da Serbest bölge kurulmasi için yapilan çalismalara kulak kabartanlari gördük. Yav acaba olur mu kaldirir mi Karaman. Karaman’in kimligini, geçmisini, buradaki sosyal dokuyu bilenler bunu yadirgamiyor. Çünkü kaldiracagini biliyor. Karaman’in vizyonunda, geleceginde var olacaklari Karaman’la sekillendiriyor olmamiz lazim. Karaman’in gelismesi için çalismalarimiz devam edecek” diye konustu.
SERBEST BÖLGE ÇALISTAYI 16 EKIM’DE
Karaman’da kurulmasi planlanan Serbest Bölge ve Gida Vadisi ile ilgili çalistay 16 Ekim Cuma günü yapilacak.
Milletvekili Recep Konuk, çalistayla ilgili olarak verdigi bilgide, “Karaman’la ilgili hedeflerin, dogrularin tespit edilecegi bu toplantida Karaman’in vizyonunu, gelecegini sekillendirecegiz. Karamanoglu Mehmet bey’in torunu olmanin icaplari nasil yerine getirilecek. Bunun yol haritasini olusturacagiz. 16 Ekim’deki toplantida Karaman’in gelecegi sekillenecek. Burada üç ayri grup çalisacak. Orada Karaman disinda bir baska devlet daha kurulacak. Serbest bölge bu. Oranin ekonomisi, yönetimi, idaresi, isleyisi her seyi baska olacak. Özellikle Karaman’la ilgili ürünlerin satilacagi bir bölge olacak. Dolayisiyla buraya sokulan her ürün ihraç edilmis olacak. Sizin is ve islemleriniz hizlanmis olacak. Dolayisiyla oradaki finansmandan Karaman sanayisi faydalanmis olacak. Özellikle devletsiz fonlarin, bütçesi olmayan fonlarin serbest bölge vasitasiyla insanlarimiza transferi saglanacak. Insallah bu çalistayla nasil olacagini artilarini, eksilerini istisare edecegiz” dedi.
Toplanti soru-cevap seklinde sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284