Akademisyenler Ve Eğitimciler Lise Öğrencileriyle Buluşuyor

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu arasında ortaöğretim kurumlarında değerler eğitimine dair panel, konferans, seminer ve söyleşiler düzenlenmesi için işbirliği protokolü imzalandı.

Akademisyenler Ve Eğitimciler Lise Öğrencileriyle Buluşuyor

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu arasında imzalan İrfan Söyleşileri Protokolü çerçevesinde değerler eğitimine yönelik akademisyenler ve eğitimciler ortaöğretim öğrencileriyle panel, konferans, seminer ve söyleşilerde bir araya gelecek.

İmzalanan protokol öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, değerler eğitiminin önemine vurgu yaparak imzalanan protokolün her iki taraf içinde artı bir değer katacağını ifade etti. İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Öğrencilerimizin millî, ahlâkî, insanî, manevî ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan bireyler olarak yetişmesi ve geleceğe hazırlanması konusunda değerler eğitimi Bakanlığımızın hassasiyet gösterdiği önemli bir konudur. Bu bağlamda Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu ile yapılan bu ortak çalışma öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

İrfan Söyleşileriyle birlikte öğrencilerin yeni ufuklara yolculuk yapacağını belirten Cihannüma Derneği İl Temsilcisi Cahit Suci, “Gençliğimizin problemlerinin farkına vararak bu sorunların çözümü için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat oluşturmak; kadim medeniyetimizin ahlak, adab-ı muaşeret kuralları, kültür, gelenek ve göreneklerinin yeni nesillere değerler eğitimi ile aktarılması amacıyla ortaöğretim gençliğini akademisyenlerle buluşturmuş olacağız” dedi.

Konuşmalar sonrasında imzalanan protokol ile program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284