Akarca, 15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında 37 Ülkeden 120’yi Aşkın Gazeteciye FETÖ Gerçeğini Anlattı

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, 15 Temmuz Anma Etkinlikleri kapsamında İstanbul’da düzenlenen programda uluslararası basına hain darbe girişimi ve FETÖ Terör Örgütü hakkında bilgi verdi.

Akarca, 15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında 37 Ülkeden 120’yi Aşkın Gazeteciye FETÖ Gerçeğini Anlattı

Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Fransa, Gambiya, Hırvatistan, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Uganda, Yunanistan ve Türkiye’den 120’yi aşkın basın mensubuna hitap eden Akarca, hain darbe girişiminin üzerinden geçen iki yılda, Türk halkının FETÖ gerçeğini tüm yönleriyle öğrendiğini, BYEGM’nin de dünyanın bu gerçekleri görmesi için büyük gayret gösterdiğini vurguladı.

Akarca, hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde FETÖ’nün yarattığı tahribatı gözler önüne serebilmek amacıyla BYEGM’nin dünyanın dört bir yanından 340 gazeteciyi ağırladığını, basın mensuplarını, o gecenin tanıkları, şehit yakınları ve gazilerle ve darbe girişimini bizzat yaşayan Bakanlar, yöneticilerle bir araya getirerek gerçekleri ilk ağızdan anlattıklarını anımsattı.

Darbecilerin hukuk önüne çıkarıldıklarını ve ilk davanın tamamlandığını belirten Akarca, yargılamaları süren teröristlerin de hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarına inandığını ifade etti.

Genel Müdür Akarca, darbe girişiminin ikinci yılında, yaraların sarılmaya başlamasıyla, Türk halkının demokrasiye olan inancını, Türk halkının demokrasisine sahip çıkmak için gerektiğinde canını bile feda etmekten çekinmediğini vurgulayacak bir dizi etkinlik planladıklarını belirtti. Akarca, “Biz artık 15 Temmuzları Türk halkının demokrasiye olan inancını ortaya koyduğu, canı pahasına sokaklarda göğüs göğse çarpıştığı, tanka, helikoptere karşı iman gücünün galip geldiği, halkın kazandığı bir mücadelenin yıldönümü olarak kutlamak istiyoruz.” dedi.

Türk milletinin Birinci Kurtuluş Savaşını Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığını belirten Akarca, “15 Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleştirdiğimiz ikinci Kurtuluş Savaşı’nda halk ve demokrasimiz büyük bir zafer kazandı.” diye konuştu.

24 Haziran seçimlerine ilişkin de uluslararası basına açıklamalarda bulunan Akarca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm oyların yüzde 52.6’sını alarak Devlet Başkanı seçildiğini belirterek, yeni sisteme ilişkin bilgi verdi. Akarca, “Türkiye’nin önünün açılacağı günler gelecek. Hızlı, pratik çözüme ulaşabilmek, güçler ayrılığının tam olarak sağlanması için seçimler çok önemliydi. Bu sisteme kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Türkiye’deki sistem değişikliğinin çok verimli olacağını hep beraber göreceğiz inşallah.” dedi.

Toplantı sonrasında uluslararası basına FETÖ konusunda demeçler veren Akarca daha sonra gazeteci konuklarıyla beraber Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Basın mensupları, eğitimden sağlığa, hukuktan psikolojik desteğe birçok konuda çalışmalar yapan dernekte, Türk ve Suriyeli çocuklardan oluşan Renkler ve Sesler grubunun konserini izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284