Akaryakit Istasyonlari Bilgilendirildi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü Akaryakit isletmecilerini düzenledigi bir toplanti ile bilgilendirdi.

Akaryakit Istasyonlari Bilgilendirildi

Ticaret ve Sanayi Odasinda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen toplantida 3516 sayili Ölçüler ve Ayar kanunu kapsaminda il Müdürlügü görevleri ve akaryakit istasyonlarinin sorumluluklari konusunda bilgiler verildi.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili yaptigi sunumda Akaryakit ve LPG Istasyonlarinda “Ölçüler ve Ayar Kanunu, Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeligi” hakkinda istasyon sahiplerinin sorumluluklarini anlatti.
Konarili, 2012 yilinda yapilan çapraz denetimlerde 50 istasyonda 790 akaryakit sayaci denetimi yapildigini yaklasik yüzde 5’i olan 41 adet sayaca damga süresi ile ilgili ceza yazildigi, yalnizca 3 adet sayaca eksik verdigi için ceza yazildigini belirtti. Akaryakit istasyonlarinda ölçüm ile ilgili yapilan denetimlerde ölçü ile ilgili problem olmadigi ancak, damga süresi prosedürleri konusunda daha dikkatli olmalari gerektigi ve konuya gereken önemin verilmesi gerektigi konusunda uyarilarda bulunuldu.
Denetimlerin amacinin milli ekonominin ve ticaretin gereklerine ve kamu yararina uygun olarak Karaman sinirlari içinde her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin dogru ayarli ve uluslararasi birimler sistemine uygun olarak imalini ve kullanilmasini saglamak oldugu belirtildi.
Ayrica Kontrolleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlüklerince yapilan ATC’li olarak piyasaya sürülmüs ve halen kullanimda bulunan LPG sayaçlarinin ATC ünitesinin açma/kapama (ON/OFF) konumu ile yogunluk degerlerinin gösterildigi kisma ait menülere nasil ulasilacagi bir doküman haline getirilerek yazili ve elektronik ortamda (CD/DVD) olarak Bakanliga bildirmeleri ayni zamanda ölçü ayar memurlari denetimler esnasinda ilgili evraklara ulasabilmesi için istasyonda bulundurulmasi gerektigi ve bu hususun otogaz satisi yapan istasyonlarin sorumlulugunda oldugundan konu ile ilgili tüm önlemlerin en geç 1 Haziran 2014 tarihine kadar tamamlanmis olmasi gerektigi belirtildi.
Bundan önce oldugu gibi denetimlerin daha sik yapilacagi belirtilerek, Karaman’in istasyonlarindan akaryakit alan müsterilerin güvenle alisveris yapmalari konusuna bir tereddütleri olamamasi gerektigi her türlü sikâyetin Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügünce degerlendirildigin bilinmesi gerektigi vurgulandi.
Soru cevap kismi ile devam eden toplanti iyi dilek temennileri ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284