Akif’in Sesi Oldular

Il Milli Egitim Müdürlügünün düzenledigi ortaokullar ve liseler arasi Istiklâl Marsini Güzel Okuma Yarismasi, Piri Reis Kültür Merkezinde yapildi.

 Akif’in Sesi Oldular

Programa KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Daire Müdürleri, Ilçe Milli Egitim Müdürleri, Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari, Egitim Denetmenleri Baskani, sube müdürleri, okul idareci ve ögretmenleri ile ögrenciler katildi.
Yarisma öncesi Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri müzik dinletisi gerçeklestirdiler. Program Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu’nun günün anlam ve önemini belirten açis konusmasiyla basladi.
Konusmasinda Il Milli Egitim Müdürü, Millî Sâir Mehmet Akif Ersoy’un tasavvur ettigi Asim’in neslini tanitarak “Asimin nesli olacak gençlerimiz, küresel akranlariyla rekabet eden bir nesildir. Bu rekabet kuru hamasetle degil bilgi ile donanarak olacaktir. Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin.’ temennisinin geregini yerine getirecek bir nesil arzulamisti. Düzenledigimiz bu yarismayla bizler, Marsimizin en güzel okunmasinin yaninda, Istiklâl Marsinin ruhunu anlatabilme amaciyla, Sairimizin tasavvur ettigi gençligin yetismesine hizmet etme gayretindeyiz. Bu da Mehmet Akif’i merak eden, Istiklâl Marsinin anlamini kavramis bir nesille mümkün olacak. Yüklendigi sorumlulugun farkinda, daha iyiye ulasmayi ilke edinmis, gelecegimiz olan gençler sayesinde, onlari yetistirecek idareci ve ögretmenlerimizin katkisiyla olacaktir.” dedi.
Konusmanin ardindan merkez ve ilçelerdeki okullardan dereceye giren, ayri kategoride olmak üzere 16 ortaokul ve lise ögrencisi sunumlar esliginde Istiklâl Marsimizi okudular. Yarisma sonucuna göre; ortaokullar kategorisinde Özel Babaoglu Koleji birinci, Alparslan Ortaokulu ikinci, Istiklal Ortaokulu üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise Ermenek IMKB Anadolu Ögretmen Lisesi birinci, Toki Anadolu Lisesi ikinci, Anadolu Imam Hatip Lisesi üçüncü oldu.
Yarisma sonunda, dereceye giren ve yarismaya katilan ögrencilere ödülleri verilerek program sona erdi.
Okuma” yarismasinda, Babaoglu Koleji 5. sinif ögrencisi Ece Atçeken, merkezde bulunan 42 okul ve ilçelerden gelen birinciler ile finalde yaristi.
Finalde Ece Atçeken ilimizde Istiklal Marsi' ni en iyi okuyan ögrenci olarak birinciligi okuluna kazandirdi.
Babaoglu Koleji Müdürü Mustafa Ün, “Ülkemizde yapilan en anlamli yarismalardan biri olan Milli Marsimizi güzel okuma yarismasinda, milli duygularimizi ögrencilerimize ve milletimize en iyi sekilde aktardigimizi düsünüyorum. Ögrencimiz Ece Atçeken’ i, ailesini, Türkçe Ögretmenlerimiz Soner Aydogan’ i Levent Gülten’i ve ögrencimize eslik eden diger ögretmenlerimizi tebrik ederiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284