Akil Insanlar Heyeti Karaman’da

Akil Insanlar Heyeti Iç Anadolu Bölgesi Grubu, çalismalari kapsaminda Karaman’da bir sehit ailesini ziyaret etti.

Akil Insanlar Heyeti Karaman’da

Sabah saatlerinde Karaman’a gelen Akil Insanlar Heyeti Iç Anadolu Grubu Baskani Ahmet Tasgetiren baskanligindaki üyeler, ilk olarak 17 Agustos 1992’de astegmen olarak görev yaparken sehit olan Ahmet Taser’in Ibrahim Hakki Konyali Mahallesi’nde yasayan anne ve babasini ziyaret etti. Heyeti kapida baba Mustafa Taser karsiladi. Heyet üyesi Hilal Kaplan da sehit annesi Aysel Taser’e çiçek verdi.
Ziyarette konusan heyet baskani Ahmet Tasgetiren, “Sehitler gelmesin, anneler aglamasin. Aslinda hep anneler diyoruz ama babalar da içten içe agliyor. Her ikisi de aglamasin bundan sonra” dedi ve yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi verdi.
Sehit babasi Mustafa Taser de, “Bu Imrali’ya giden heyetleri endiseyle takip ediyorum. Neden, Imrali’dan baska karar verecek bir merci yok mu? Sehit babasi olarak bundan endiselerim var. PKK yurt disina gidecek, deniliyor. Silah birakip gidecek, diyorlar. Bunlar gittigi yerde ne yapacaklar, nereye gidecekler? Gittikleri yerde güçlenip geri mi dönecekler, bundan da çok endisem var” dedi. Sehit babasi son olarak, “Benim oglum sehit olali 21 yil oldu ancak televizyonda bir sehit haberi gördügüm zaman duygulaniyor ve üzülüyorum. Televizyonu da kapatiyorum” seklinde konustu.
Heyet baskani Ahmet Tasgetiren'in Kur’an-i Kerim okumasinin ardindan dua edildi. Sehit babasi Mustafa Taser heyete seker ikram etti.
Heyet, aile ile bir süre daha görüstükten sonra bir otelde düzenlenecek olan toplantiya katilmak üzere evden ayrildi. Heyetin girisinin ardindan otelin önüne gelen Atatürkçü Düsünce Toplulugu üyesi bir grup ile bozkurt isareti yapan bir grup, basin açiklamasi yapti. Çevik kuvvet ekiplerinin önlemleri arasinda açiklama yapan gruplar, daha sonra olaysiz dagildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284