Alkışlar Osman Sağlam’a

Kendi İmkânlarıyla 4 Bin Adet Fidanla Başladığı Ormanda 38 Bin Fidan Oldu

Alkışlar Osman Sağlam’a

Cumhurbaşkanı Kabine Sekreteri olarak görev yapan hemşerimiz Osman Sağlam tarafından kurulan hatıra ormanı büyümeye devam ediyor.

Karaman İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve Karaman Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin Karaman-Ereğli karayolu güzergâhında belirlediği alan üzerinde 2020 yılında kurulan Osman Sağlam Hatıra Ormanına dikilen 4 bin ağaç 2021 yılında yeni dikilen 34 bin fidanla 38 bin fidana yükseldi.

Yerin devletçe tahsis edildiğini öğrendiğimiz isimsiz yeşillendirme alanına daha sonra Osman Sağlam Hatıra Ormanı isminin verildiği, kazma, işçilik ücreti, fidan gibi masrafların Osman Sağlam tarafından bizzat karşılandığı bilgi edinildi. Kendisine ulaştığımız Cumhurbaşkanlığı Kabine Sekreteri Osman Sağlam ormana suya ihtiyaç duyulmayan iğde, mazı, dut, zerdali, akasya, gladiçya, domuz eriği gibi fidanlar dikildiğini söyledi. Arkadaşlarının da fidan alarak ormana katkı sağladığını söyleyen Sağlam Hatıra Ormanı oluşturmak isteyen kurum ve kuruluşlara devletin ücretsiz yer tahsisi yaptığını belirtti. Daha yeşil bir Karaman adına yapılan bu çalışmaya katkı veren herkese Karaman adına teşekkür ederiz. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284