“Alo Korona İhbar Hattı Devrede”

Karaman’da sayıların azımsanmayacak kadar çok olduğunu söyleyen Vali Işık yeni alınan kararlar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Alo Korona İhbar Hattı Devrede”

Soru-cevap şeklinde devam eden basın toplantısında uygulamaya alınan HES Kodu uygulaması hakkında uygulamalı bilgilendirmelerde bulundu. 
“Sadece Kurumlara Değil Umuma Açık Yerlerde de HES Zorunluluğu Olacak”
Alınacak Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Karaman’da HES uygulamasının hayata geçeceğini söyleyen Vali Işık açıklamasında “İlk etapta kamu kurum ve kuruluşlarına zorunlu olan uygulama ikinci basamak olarak umuma açık yerlere HES kodu olmayan giremeyecek şeklinde devam edecek. Uygulamayı indirmeyen ancak HES kodu almış olanlar kamu kurumlarına giriş yapabilecek ancak hiçbir şekilde HES kodu uygulamasını indirmeyenler kamu kurum ve kuruluşlarına, umuma açık alanlara alınmayacaktır” ifadelerine yer verdi. 
“Evde İzolasyonda Olanlar ve Evde Karantinaya Alınanlar HES Sisteminden Takip Edilecek”
“Ne yaparsak yapalım ne yazık ki evde karantinaya alınması gerekenler ile evde izolasyonda olması gerekenler bir ekmek almak için bile evden çıkma teşebbüsünde bulunuyorlar. Bunların hizmetini Vefa grupları ile bizler yapabiliriz ama onlar dışarıya çıkmak adına hem kendilerini hem de çevrelerini riske atıyorlar. Bunun önüne geçebilmek için kamu görevlileri, emniyet görevlileri, muhtarlar ve azalardan oluşan İl Sağlık Denetim Merkezi oluşturduk. Her mahalleye zimmetlediğimiz İl Sağlık Denetim ekiplerimiz Filyasyon Ekibi ve Denetim Ekibi olmak üzere iki farklı ekipten oluşuyor. İl Sağlık Denetim Merkezimiz evde izolasyon ve karantina altında bulunması gereken vatandaşlarımızı evdeler mi değiller mi diye günde iki kez kontrol edecekler ve gittiklerini de bize fotoğraflayarak gönderecekler. Bu fotoğraflama şahıs değil de apartman ya da daire girişi şeklinde olacaktır” dedi. 
“0 338 226 71 12 Valilik İhbar Hattı Devrede”
İzolasyonda ya da karantina altında olması gereken bir kişinin dışarıda olduğunu gören vatandaşlar Valilik İhbar Hattını arayarak o kişi hakkında bildirimde bulunabilecekler. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
YORUMLAR
Zeki Öz
Zeki Öz - 3 yıl Önce

Arıyorum ana çıkan yok boş reklam yine kandırıldıldık

SIRADAKİ HABER

banner284