Alparslan Türkeş Bulvarında Çalışmalar Devam Ediyor

Karaman’ın önemli ulaşım güzergâhlarından biri olan Alparslan Türkeş Bulvarı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Alparslan Türkeş Bulvarında Çalışmalar Devam Ediyor
Valilik kavşağından Sanayi Kavşağına kadar uzanan yaklaşık 2.5 km uzunluğundaki Alparslan Türkeş Bulvarı'nda ilk olarak altyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon hatları tamamen yenilenen güzergâhta üst yapı çalışmaları da başlamış durumda. Bir taraftan kaldırım çalışmaları yapılırken bir taraftan da yol genişletmesi ve gerekli görülen yerlere istinat duvarı çekiliyor.
Şehrin en önemli güzergâhlarından olan Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki çalışmalar kapsamında bulvar üzerindeki alt yapının tamamen yenilendiğini ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, çalışmaların tamamlanmasından ardından bulvarın çok daha modern bir görünüme kavuşacağını belirtti.
Başkan Çalışkan açıklamasında şunları söyledi:
“Şehrimizin en önemli ulaşım yollarından biri olan Alparslan Türkeş Bulvarını temelden ele aldık. İlk olarak yıllar boyu deforme olmuş ve eskimiş içme suyu şebekesi ve kanalizasyon hatlarını değiştirerek çok daha sağlıklı ve uzun ömürlü hale getirdik. Bu bölgede yağmur suyu hattı da yoktu. Bu çalışmayı da geçekleştirdik. Ayrıca Medaş, Türk Telekom ve Türksat’ta diğer bir koldan hatlarını yeniden elden geçirdi. Bütün bu altyapı çalışmaları zaman alan bir çalışmalar. Şu an ekiplerimiz yol genişletme, gerekli görülen yerlere istinat duvarı yapımı ve kaldırım çalışmalarına devam ediyor. Bulvar üzerindeki çalışmaları belirli bir koordinasyon halinde sürdürerek en kısa sürede trafiğe açılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. İnşallah mümkün olan en kısa sürede tamamlayacağız.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284