Ambalajda Gram Oyunu

Bankalardan sonra simdi de perakendeciler yoldan çikti. En büyük oyun ise ambalajli ürünlerde oynaniyor. Ürünün gramajini düsürürken fiyatini ayni oranda indirmeyen birçok market, tüketiciyi magdur ediyor

Ambalajda Gram Oyunu

Bankalarin ücret ve komisyonlarda tüketiciyi magdur eden uygulamalarinin bir benzeri de market raflarinda yasaniyor. Ürünlerin gramajini düsürmeye baslayan marketlerin, fiyatini ise ayni oranda asagi çekmedigi belirtildi.
PRIVATE LABEL'A DIKKAT
Gramaj oyunu yapilan ürünlerin basinda yogurt, taze kasar peyniri, küp seker, çikolatali gofret, salça ve konserve geliyor. 1 kilogramlik (kg) toz seker 750 grama düsürülürken, yarim kg'lik taze kasar peyniri 400'e, 2.5 kg'lik yogurt 2 kilo 250'ye, çikolatali gofret ise 38'den 32 grama indirildi. Bir perakende danismanina göre bu uygulama özellikle indirim marketleriyle basladi. Tüketicinin durumu fark etmemesi üzerine de birçok zincire yayildi. Perakende danismani Nurullah Öztürk, bazi marketlerin özellikle private label markali ürünlerde ucuzluk imaji saglamak için gramaj degisikligi yaptigini söyledi. Eskiden kilosu 1 lira olan ürünün su an 900 graminin 1 lira oldugunu belirten Öztürk, "Tüketicinin bu konuda dikkatli olmasi gerekiyor" diye konustu. Ismini açiklamak istemeyen bir tedarikçi, firmalarin ürünlerine zam yapmamak için gramaji düsürdügünü söyledi.
Kaynak: Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284