Ambulans Uyaniklari Bu Defa Yandi

Ambulanslarin ön ve arka tamponlarina kamera yerlestirilecek ve ambulanslarin görevini engelleyen sürücülere ceza yagacak.

Ambulans Uyaniklari Bu Defa Yandi

AK Parti Istanbul Milletvekili Bülent Turan ile CHP Istanbul Milletvekili Faik Tunay'in birlikte imzaladiklari ve Içisleri Bakani Muammer Güler'e sunduklari taslak dikkatsiz sürücülerin basini yakacak. Taslaga göre ambulanslarin ön ve arka tamponlarina kamera yerlestirilecek ve ambulanslarin görevlerini engelleyen sürücüler cezai yaptirimla karsi karsiya kalacak. Ayrica vatandas hatali gördügü sürücünün fotografini telefonuyla çektigi ve Twitter'da paylastigi takdirde bu sürücülere de caza kesilecek.
IÇISLERI BAKANI GÜLER OLUMLU
Içisleri Bakani Güler, teklife fazlasiyla olumlu baktigi ve konuyla ilgili derhal çalismalarin baslatilacagini ifade etti.
TRAFIK GENEL MÜDÜRLÜGÜ DE BENZER BIR TASLAK HAZIRLAMISTI
Trafik ihlali yaptigi vatandaslarca belgelenen sürücüye ceza yazilabilmesinin önünü açacak düzenleme hazirlandi. Her yil yaklasik 10 bin kisinin hayatini kaybettigi trafik kazalarini azaltabilmek hedefiyle 2013'ü ''Seferberlik yili'' ilan eden Emniyet Genel Müdürlügü, kural ihlali yapan sürücülere karsi yeni uygulamalari hayata geçirmeye hazirlaniyor.
Tasari kanunlasinca trafik ihlalini fotograf ya da görüntüyle belgeleyen vatandaslar, kusurlu sürücüye ceza yazilmasini saglayabilecek.
DELIL OLMADIGI IÇIN CEZA YAZILAMIYOR
Mevcut uygulamaya göre, trafikte magdur olan vatandaslarin sikayetlerini degerlendiren polis, ihlali yapan araci durduruyor ancak MOBESE kameralarina da yakalanmadigi ve elde hiçbir delil bulunmadigi için ceza yazamiyor.
KAZALARIN YÜZDE 10 AZALACAGI TAHMIN EDILIYOR
Düzenlemenin hatali park problemine çözüm olacagini belirten emniyet yetkilileri, bunun birçok ülkede uygulandigina dikkati çekti. Bu metotla trafik kazalarinin yüzde 10 azalacagi tahmin ediliyor.
TASLAKTAKI DIGER AYRINTILAR
Tasari trafik cezalarini artirirken, alkollü sürücüye hapis cezasini da öngörüyor. Hiz sinirini yüzde 10-30 arasinda asan sürücülere 166, yüzde 30-50 arasinda asan sürücülere 343 lira ceza kesilecek.
Hiz sinirini yüzde 50'den fazla asan sürücülere de 700 lira ceza verilecek.
Kirmizi isik ihlali yapanlar 343, emniyet kemeri takmayanlar da 166 lira ceza ödeyecekler.
Bebek koltugu kullanmayan sürücülere de 166 lira ceza verilecek.
Emniyet seridinde kullananlara verilecek cezanin yani sira sadece korunan ve koruyan araçlarda kullanilan "çakar lamba" takan sürücülere verilen cezanin da 77 liradan 343 liraya çikartilmasi öngörülüyor.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284