Ameliyathane Hizmetleri Tanıtıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri Programı öğrencileri tarafından ‘Teorinin Pratiğe Yansıması, Ameliyathane Ortamı’ konulu etkinlik düzenlendi.

Ameliyathane Hizmetleri Tanıtıldı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, ilk cerrahi kitabını yazan ve resimleyen Şerefeddin Sabuncuoğlu’nun tanıtım videosuyla başladı.

Etkinlik, Ameliyathane Hizmetleri Programı öğrencisi Seda Çukur’un açılış konuşmasının ardından 'ameliyathanenin isimsiz kahramanları’ videosu ve öğrencilerin vermiş olduğu ‘neden ameliyathane hizmetleri’ konulu röportaj videosu ile devam etti. Sonrasında Ameliyathane Hizmetleri Programı öğrencisi Aysun Eroğlu, ‘Gönüllü Askerleriz’ şiirini okudu.

Programda Karaman Devlet Hastanesi Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri Mustafa Ata’nın deneyimlerini paylaşmasının ardından KMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Anıl Çilem Çelik ‘Ameliyathane Teknikerlerinin Yetki ve Sorumlulukları ile Ameliyathane İşleyişi’ konulu sunum gerçekleştirdi.

Çelik, öğrencilere ameliyathane işleyişi ve çalışma prensipleri, ameliyat listesinin hazırlanması, ameliyat öncesi ameliyathanenin ve masasının hazırlanması, lokal ve genel anestezi ile ameliyat olacak hastanın kabulü, ameliyat bölgesinin hazırlığı, ameliyathaneden hastanın çıkışı, ameliyathanenin temizliği gibi pek çok konuda bilgiler aktardı.

Etkinlik, soruların cevaplandırılmasının ardından müzik dinletisi ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284