Anadolu Basini Özendirme Yarismasina Basvurular 15 Eylül’de Basliyor

Basbakanlik Basin-Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü tarafindan düzenlenen “Anadolu Basini Özendirme Yarismasi 2012” basvurulari 15 Eylül 2012 tarihinde basliyor. Yarismaya son basvuru tarihi ise 31 Ocak 2013 olarak belirlendi.

Anadolu Basini Özendirme Yarismasina Basvurular 15 Eylül’de Basliyor
Anadolu basininin gelismesine katkida bulunmak, yerel medya mensuplarinin çalismalarini desteklemek ve yerel basinda kaliteyi yükseltmek amaciyla düzenlenen yarisma; “Yerel Haber, Makale-Yorum (Politika-Ekonomi-Kültür-Turizm-Spor), Mizanpaj, Arastirma, Röportaj, Fotograf ve Türkçenin dogru kullanimi (dergi) dallarinda yapilacak.
Ayrica, yurt disinda en az günlük veya haftalik Türkçe yayin yapan yazili basinda görev yapan gazeteciler de “Türkiye’nin tanitimi” ile “Türkçe’nin dogru kullanimi” dallarinda Büyükelçiliklerimiz, Konsolosluklarimiz ve Basin Müsavirliklerimiz araciligiyla yarismaya basvurabilecekler.
Yarismaya katilmak isteyen basin mensuplarinin, katilacaklari dalin belirtildigi bir basvuru yazisiyla birlikte, içinde imzalariyla yayimlanan 2012 yilina ait eserlerin yer aldigi gazeteleri, Basbakanlik Basin-Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü, Basin Yayin Dairesi Baskanligi, Ceyhun Atuf Kansu Caddesi No: 122 Balgat/ANKARA adresine, belirlenen tarihler arasinda taahhütlü olarak ulastirmalari veya elden teslim etmeleri gerekiyor.
BASVURU SARTLARI:
1.      Adaylar yarismaya dogrudan basvuracaklardir.
2.      Adaylarin T.C. vatandasi ve profesyonel gazeteci olmasi gereklidir.
3.      Her aday, yarismaya en fazla iki (2) dalda, birer eser ile katilabilecektir.
4.      Yarismaya Türkiye’deki yerel gazete çalisanlari ile yurtdisinda Türkçe yayin yapan gazete çalisanlari basvuru yapabilecektir.
5.      Çalismalarin 01.01.2012-31.12.2012 tarihleri arasinda yayimlanmis olmasi gereklidir.
6.      Çalismalarin yayimlandigi gazeteden Genel Müdürlügümüze 8’er adet gönderilecektir.
7.      Yarisma sonuçlari 2013 yili Subat ayinda Genel Müdürlügümüzün WEB sayfasinda yayimlanacak, dereceye giren basin mensuplarinin adreslerine de yaziyla bildirilecektir.
8.      Baska bir yarismada ödül almis çalismalar kabul edilmeyecektir. Böyle bir durumda ödülün iptali hakki saklidir.
9.      Istenilen belge ve bilgilerin eksik olmasi halinde basvuru geçersiz sayilacaktir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284