Anadolu Çocuklarinin Gözüyle Çiçek Ve Doga Fotograf Yarismasi Düzenlendi

Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan ‘Anadolu Çocuklari Gözüyle Çiçek ve Doga’ fotograf yarismasinin düzenlenecegi belirtildi.

 Anadolu Çocuklarinin Gözüyle Çiçek Ve Doga Fotograf Yarismasi Düzenlendi

Konuyla ilgili açiklama yapan Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Baran Yavuz Yürekli, “Bakanligimiz Egitim ve Yayinlar Dairesi Baskanliginca Expo Antalya Uluslar arasi Botanik Sergisine yönelik duyarliligi ve farkindaligi artirmak amaciyla, aile çiftçiligi ve küçük aile isletmeciliginin sürdürülebirliginin saglanmasi ve ulusal gündemlerde tanitilmasi için kadin çiftçilerimizin çocuklarinin katilimi ile 81 ilimizde ‘Anadolu Çocuklarinin Gözüyle Çiçek ve Doga’ temali bir fotograf yarismasi planlamaktadir. Bu yarisma ile birlikte çocuklarimiza doga sevgisini ve çevre bilincini asilamak, çiçeklerin kültür mirasi oldugunu, onlarin biyolojik hayata deger kattigini ögrenmek, tarimin insan yasamindaki önemini küçük yaslardan itibaren fark ettirebilmek, Türkiye’nin sahip oldugu bitkisel zenginligin yeni kusaklarca benimsenmesini ve korunmasini saglamak ve onlarin gözünde yasadiklari dogayi, sevdikleri çiçekleri görebilmek amaçlanmistir. Çekilen fotograflarin dijital ortamda 01 Ekim 2015 mesai saati bitimine kadar ilçe Müdürlügümüze teslim edilmesi gerekmektedir.”dedi.

Yarismaci çocuklarda aranacak özellikler ise söyle siralandi: 9-12 yas grubunda olmasi, kirsal alanda yasiyor olmasi, ailesinin bizzat tarimin içinde yer almasi, annenin aktif olarak tarimla ugrasiyor olmasi, çevre ve tarim konusunda arastiriyor ve duyarli olmasi, fotograf çekmeye hevesli olmasi, sosyal yapida olmasi ve ilini temsil edebilme kabiliyetinde olmasi. Yarismaya çocuklar en fazla iki fotograf ile katilabilecekler.
Yarismada dereceye girenlerin isimleri ise 9 Ekim’de açiklanacak. Her ilin birincilerine ait seçilen resimler dijital ortamda 15 Ekim tarihi mesai bitimine kadar Bakanliga teslim edilmis olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284