Anadolu Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Anadolu Yayincilar Dernegi’nin (AYD) düzenledigi ve bu yil ilki gerçeklestirilen “Anadolu Medya Ödülleri töreni Ankara Rixos Otel’de gerçeklestirildi.

Anadolu Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

Anadolu Yayincilar Dernegi (AYD) tarafindan düzenlenen “Anadolu Medya Ödülleri” törenine Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Sema Ramazanoglu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Süleyman Soylu, Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz, Ekonomi Bakani Mustafa Elitas, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Melih Gökçek, gecenin sponsorlugunu üstlenen Torku Yönetim Kurulu Baskani ve ilimiz Milletvekili Recep Konuk, milletvekilleri ve çok sayida medya temsilcisi katildi.
Basbakan Yardimcisi Numan Kurtulmus, ödül töreni öncesinde yaptigi konusmada, terörle mücadele de kararlilik vurgusu yaparak, “Son dönemde ‘Gezi Parki’, ’17-25’, ‘Kobani’ olaylari ve arkasindan gelisen siyasi süreçlerin hemen tamaminda buradaki arkadaslarimizin büyük bir çogunlugunun saglam bir sekilde, saglam bir iradeyle Türkiye demokrasisinin gelismesinden yana tavir koydugu da tarihi bir gerçektir. Türkiye’nin bir bölgesini ve o bölgedeki mücadelenin sonucu olarak da hemen hemen bütün Türkiye’yi mesgul eden terörle mücadele konusunda birkaç temel hususta durmak istiyorum. Terörle mücadele büyük bir kararlilikla devam ediyor. En kisa zaman da terör örgütü is yapamaz hale getirilecek ve Türkiye’de halkimizin bu süreçte karsilasmis oldugu maddi ve manevi kayiplarin giderilmesi için devlet olarak bu yaralari saracagiz. Bunlari yaparken de milli birlik ve kardesligimizi yeniden tesis edecek güçlü bir iradeyi de ortaya koyacagiz. 20 Temmuz’dan bu yana karsi karsiya kaldigimiz terörle mücadele 72 koldan bize karsi yürütülen bir mücadeledir” ifadelerini kullandi.
Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz ise, “Son dönemlerde bu bölgelerimizde sikintili olaylar yasiyoruz. Halkimizin, insanimizin emniyetini tehlikeye sokan bir takim terör hadiseleri yasiyoruz ve bununla mücadele etmeye çalisiyoruz. Bu hadiseleri de en güzel sekilde ele alan ve aktaran bütün medya mensuplarina tesekkür ediyorum. Bugün dogu da ve güneydogu da yasananlar geçmis Türkiye’de yasananlarla karistirilmamalidir. Bugün yapilan terörle mücadele operasyonlari halkimizin güvenligi için yapilan bir mücadeledir” diye konustu.
Açilis konusmalarinin ardindan, 320 Anadolu medyasinin kendi bölgelerinde yaptiklari kamuoyu yoklamalari sonucunda ödül alan kisi ve kuruluslara ödülleri takdim edildi.
Anadolu Yayincilar Dernegi tarafindan düzenlenen organizasyonda IHA “Yilin Haber Ajansi” ödülüne layik görülürken, ödülü Ihlas Haber Ajansi ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yasar’a Ekonomi Bakani Mustafa Elitas takdim etti. Anadolu Yayincilar Dernegi’ne tesekkürlerini ileten Yasar, “Bu ödülü Sayin Ekonomi Bakani Mustafa Elitas’in elinden almak ayri bir ayricalik. Bu ödülü dünyanin dört bir tarafinda nereye giderseniz gidin sizi karsilayan 800 Ihlas Haber Ajansi çalisani adina aliyorum” dedi.
Yilin sivil toplum kurulusu ödülüne layik görülen Konya Basin Konseyi Baskani Mustafa Tatlisu’ya ödülünü ilimiz Milletvekili Recep Konuk takdim etti.
Konuk konusmasinda, “Anadolu medya grubunun bir arada olmasi hepsinin bu birlikteligi bugün burada büyük bir organizasyonu da sergileyerek bulunmasindan bir Anadolu çiftçi kurulusu Torku’nun sponsor oldugu bir yerde emegin, özellikle anadoludaki basin ve medya gruplariyla birlikte büyüdügüne sahitlik ettigimiz medya kuruluslarimizi bende tebrik ediyorum. Ödül alanlar çok daha ötesini hak ediyorlar. Onlara da ayri tesekkür ediyorum” dedi.
"1. Anadolu Medya Ödül Töreni"nde 30 kategoride, 33 kisi ödül aldi. Aralarinda, Acun Ilicali, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Firat, oyuncu Hasan Kaçan, televizyon yöneticisi Ibrahim Eren, gazeteci Mustafa Karaalioglu, televizyon programcilari Serdar Tuncer, Selver Gözüaçik, haber spikeri Buket Aydin, Cem Ögretir'in de bulundugu kisiler ödül alirken, TRT'de yayinlanan "Ertugrul Dirilis" isimli dizi de ödüle layik görüldü.
Ödül töreninin ardindan program sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284