Anadolu Yaban Koyunlari Sayiliyor

Orman ve Su Isleri 8. Bölge Müdürlügü, Bozdag Yaban Hayati Gelistirme Sahasi`nda yasayan Anadolu yaban koyunlarinin sayimina basladi.

Anadolu Yaban Koyunlari Sayiliyor

Bölge Müdürü Ahmet Duran, Bozdag Yaban Hayati Gelistirme Sahasi'nda gazetecilere yaptigi açiklamada, aralik ayinin Anadolu yaban koyunlarinin çiftlesme dönemi oldugunu belirtti.
Her yil oldugu gibi bu yil da aralik ayinda yaban koyunlarinin kis sayimina basladiklarini ifade eden Duran, sunlari kaydetti:
''Amacimiz, 3 bin 500 hektarlik tel örgüyle çevrilmis alanda erkek, disi ve yavru sayisini belirleyerek, bundan sonra yapacagimiz planlamalarla ilgili bir degerlendirmede bulunabilmek. Sonuçlar su anda analiz edilmedigi için sayi anlaminda bir degerlendirme yapamayacagiz. Net ve saglikli veriler için sayimlari birkaç defa yenilemek gerekiyor. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde sayimlar yapmaya devam edecegiz. Bu sayimlar sonucunda tespit edecegimiz Anadolu yaban koyunu sayisini kamuoyuyla paylasacagiz. Geçen yil 500 civarinda yaban koyunu tespit etmistik. Bu yil da geçen yilin rakamina yakin bir yaban koyunu sayisi bekliyoruz.''
Av turizmi kapsaminda bu yil üreme kabiliyetini yitirmis 4 yaban koyununu avcilara avlattiklarini dile getiren Duran, her koyun için 50 bin lira olmak üzere toplam 200 bin liralik gelir elde edildigini bildirdi.
Duran, bu gelirin yüzde 25'ini sahanin korunmasinda birlikte hareket ettikleri 16 köy ve bir beldeye aktaracaklarini sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284