Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilim Projesi…

Türk Yerel Medyasi, Avrupa Yerel Medyasi ile entegrasyonunu TIMEF üzerinden gerçeklestirecek.

 Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilim Projesi…

Türk Yerel Medyasi, Avrupa Yerel Medyasi ile entegrasyonunu TIMEF üzerinden gerçeklestirecek. Yönetim Kurulu Baskanliklarini Sakir GÜREL’in yürüttügü ÜN TV ve TIMEF, Avrupa Birligi Medya Hibe Programindan, Türk Medyasinin Avrupa Medyasi ile entegrasyonunu saglayacak iki ayri projeye hibe destegi almaya hak kazandi.

Avrupa Birligi Bakanligi’nin Medya Hibe Proje çagrisina basvuran basarili projeler açiklandi.
Yönetim Kurulu Baskanliklarini Sakir GÜREL’in yürüttügü, merkezi Ünye’de bulunan ÜNYE TV (ÜN tv) ile merkezi Ankara’da bulunan Tüm Iletisim ve Medya Federasyonu (TIMEF) Yerel Medya ile ilgili iki ayri AB projesi gerçeklestirecek.
Yerel Medya Yeniden Canlanacak
Projeler hakkinda bilgi veren ÜN tv ve TIMEF Yönetim Kurulu Baskani Sakir Gürel, her iki projenin açilisini eszamanli bir programla gerçeklestirmeyi planladiklarini belirterek, “ÜN tv ile ilgili projemiz Ünye, Ordu ve çevresindeki Yerel Medya, TIMEF ile ilgili projemiz Türkiye genelindeki Yerel Medya ile ilgili çalismalari kapsiyor. Projelerin nihai amaci; Türk Yerel Medyasi ile Avrupa Yerel Medyasi arasinda isbirligini ve sektörel standartlari artirmak, entegrasyonu saglamaktir” dedi.
Yerel Medya Için Yok Yok
Projeler kapsaminda Yerel Medya Mensuplari, Sivil Toplum Kuruluslari ve Yerel Yönetimlerle çok sayida çalismaya imza atacaklarini vurgulayan GÜREL, bunlardan bazilarini;
* AB sürecinde Medya Politikalari, Ifade Özgürlügü, Medya Etigi ve Insan Haklari, Medyada Kadinin Statüsü, Yerel Medyanin Sorunlari ve Çözüm Önerileri konulu forum ve seminerler,
* AB Yolunda Türkiye konulu kisa film hazirlanmasi ve gösterimi,
* Belçika ve Hollanda’da düzenlenecek Medya Dostluk ve Ortaklik Günleri,
* Yüzlerce Yerel Medya mensubuna mesleki alanlarinda egitim,
* Eli kalem tutan engellilere Yazarlik Egitimi,
* AB ülkelerine gerçeklestirilecek karsilikli çalisma ziyaretleri” seklinde siraladi.
Türk Yerel Medyasi Için Büyük Kazanç
Projeyi Türk Yerel Medyasi için büyük bir firsata ve kazanca dönüstürmeyi hedeflediklerini de söyleyen GÜREL, “Proje sayesinde Yerel Televizyonlar, Gazeteler, Radyolar ve Internet Medyasinin teknik ve insan kaynaklari kapasitelerinin güçlendirilmesi saglanacaktir. Yerel Yönetimler, Yerel Medya sayesinde etki alanindaki kisiler ve kurumlarla daha yeni ve daha saglikli iletisim ortamlari olusturacaklardir. Bu faaliyet ile Medya Çalisanlari, Medya Kuruluslari, Yerel Yöneticiler, Ögrenciler, Akademisyenler, Sivil Toplum Kuruluslari, basta Belçika ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesindeki Medya Kuruluslari ile bir araya gelecek, Kamu-Medya-Sivil Toplum isbirligi saglanacak, Türkiye-Avrupa bütünlesmesi güçlenecektir” seklinde konustu.
Avrupa Bakanligi ile sözlesmeleri imzalanan ve 15 Ekim 2014 tarihi itibari ile resmen baslayan proje çalismalari 1 yil sürecek. “Ünye’den Dünya’ya AB ile Medya Açilimi”,
“Anadolu’dan Avrupa’ya Medya Açilimi” basliklari ile uygulanacak her iki projenin resmi açilis davetinin de, önümüzdeki Kasim ayinin ikinci yarisinda, Türk Yerel Medyasi temsilcilerinin de katilimi ile yapilmasi planlaniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284