Anadolu’ya Yön Veren En Etkin 50 Isadamindan Biri’de Sami Özdag

Anadolu Kaplanlari’nin son yillardaki yükselisiyle birlikte Anadolu’daki is insanlarinin ekonomik kamuoyundaki etkinligi de artti.

Anadolu’ya Yön Veren En Etkin 50 Isadamindan Biri’de Sami Özdag

Ekonomist dergisi bu is insanlari içinde en etkin olanlarini ‘Anadolu’nun En Etkin 50 Is Insani’ arastirmasiyla ortaya koydu. Istanbul, Ankara ve Izmir disinda kalan illeri kapsayan bu arastirmanin temel kriterini, seçilmis olan isimlerin, bulunduklari bölgenin ekonomik ve sosyal gelisimine katkida bulunmus olmalari olusturuyor. Son alti yilda üç kez düzenlenen söz konusu arastirmayi Ekonomist dergisi bu yil bir kez daha yapti. Anadolu’nun lider is insanlarini titizlikle degerlendiren jüri, 50 ismi ortaya çikardi.
Bu 50 isim arasinda 2013 cirosu 550 milyon olan ve 2 bin çalisani bulunan Saray Holding Yönetim Kurulu Baskani Sami Özdag, 40. sirada yer aldi.
Karaman’in bisküvi kenti olarak anilmasinda Saray markasinin büyük katkisi var. Karaman’dan dünyanin 80 ülkesine açilan Saray markasinin kurucusu Sami Özdag’in bugün 550 milyon lira ciroya ulasan holdinginin temelinde ise babasindan aldigi ticari dersler bulunuyor. Karaman’in köylerinde peynir, bal gibi gida ürünlerinin ticaretini yapan baba Kamil Özdag, çocuklarinin en büyük esin kaynagi oluyor. Kardeslerin ortak çabalariyla geçen 30 yilin ardindan bugün 2 bin çalisanli bir holdinge uzanan basariyi Sami Özdag, “Bugün bisküvi alaninda markali ürünler içinde ilk üç firmadan biriyiz” diye anlatiyor. Karaman’in en büyük bisküvi ve çikolata yatirimcisi. Pek çok kurulusun daha bu sahaya girmesine ön ayak oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284