Ankara-Konya Hızlı Tren Seferleri 14’den 20’ye Çıkıyor

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Ankara-Konya arasında çalışan hızlı tren sayısının Mart ayından itibaren 14’den 20’ye çıkarılacağını açıkladı. Altunyaldız, “Halihazırda 7 gidiş, 7 geliş olmak üzere günde toplam 14 sefer halinde yapılan Konya-Ankara Hızlı Tren seferleri 10 Mart 2017 tarihinde 10 gidiş, 10 gelişe çıkarılıyor” dedi.

Ankara-Konya Hızlı Tren Seferleri 14’den 20’ye Çıkıyor

Ziya Altunyaldız bugün itibariyle 2 gidiş, 2 geliş toplam 4 olan Konya-İstanbul Hızlı Tren seferlerinin ise Mayıs ayı içerisinde 3 gidiş, 3 gelişe çıkarılacağını, sefer sayısının toplamda 6’ya ulaşacağını söyleyen Altunyıldız, hızlı trenlerde doluluk oranının yüzde 87’ye ulaştığını, “Hemşehrilerimizin daha konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri, sevdiklerine kavuşmaları ve işlerini aksatmamaları için vatandaşlarımızın zamanlarının kıymetini bilerek var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Artırılan Hızlı Tren seferlerinin, Konya’nın turizm ve ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını belirten Altunyaldız, iş dünyası ve üretimin kalbi İstanbul ve yönetim merkezi Ankara ile Konya iş dünyasının bağlantılarının da artıracağına dikkat çekti.

Konya’nın yakın gelecekte Türkiye’nin demiryolları kavşak noktası haline geleceğini söyleyen Altunyaldız, bu konudaki katkıları nedeniyle Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve Devlet Demiryolları idaresine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284