Ankaramander Yönetiminden Teşekkür Ziyareti

​Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Bozkır, Başkan Yardımcısı M. Feridun Erdoğdu ve Yönetim Kurulu üyeleri İhsan Duru, Dr. Ali Güler; derneğin “Vakıf”a dönüşme çalışmaları hakkında istişarelerde bulunmak üzere Karaman’da çeşitli ziyaretlerde bulunarak, dernek çalışmalarına gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

Ankaramander Yönetiminden Teşekkür Ziyareti

Sabah saatlerinde YHT ile Ankara’dan Karaman’a gelen dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ilk durağı Duru Bulgur oldu. Kendisi de dernek yönetim kurulu üyesi olan Sayın İhsan Duru ve Sayın Emin Duru tarafından kahvaltı ile ağırlanan heyet, öğle yemeğinde Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sami Özdağ tarafından kabul edildiler. Daha sonra Bifa Büskivülerinin Kurucusu ve Karaman sanayicilerinin duayeni Sayın Yılmaz Babaoğlu ve Sayın Necati Babaoğlu ziyaret edildi.

Ardından Vali Fahri Meral’i ziyaret eden heyet, Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar’ın misafiri oldu. Heyetin ilk gün son ziyareti Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a yapıldı. Çalışkan heyeti, Hatuniye Medresesi’nde yeni açılan “Millet Kıraathanesi”nde kabul etti. Çalışkan ile tarihi mekân içinde, kitaplar arasında hoş bir Karaman sohbeti gerçekleşti.

Ziyaretlerde derneğin çalışmalarını ayrıntılarıyla anlatan Dernek Başkanı Veli Bozkır, derneğin her yıl 60 ile 80 öğrenciye şu anda 300 TL aylık olarak karşılıksız burs verdiğini, Ankara’da yükseköğrenim yapan Karamanlı başarılı öğrencilerimize ciddi bir eğitim katkısı yaptıklarını anlattı. Bu konuda sanayici, işadamı ve hayırsever hemşerilerimizden desteklerini artırarak devam ettirmeleri konusunda duyarlılık beklediklerini söyledi.

Veli Bozkır, ANKARAMANDER Türk Müziği Korosu tarafından 17 Kasım 2019 tarihinde Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi salonlarında, hemşehrimiz Yunus Emre’nin bestelenmiş şiirlerinin de seslendirileceği, merhum Talat Duru’nun hatırasına bir konser gerçekleştirileceğini belirtti.

Veli Bozkır, “Valimiz Sayın Fahri Meral başta olmak üzere Karaman İlimizin yerel ve mülki yöneticiler, sanayicileri ve esnafı ziyaret etmedeki amaçlarının, dernek çalışmalarına her zaman güçlü bir destek veren gönül dostlarına teşekkür etmek olduğunu, bu vesile ile çalışmaları hakkında bilgi aktardıklarını ve bundan sonraki hedefleri konusunda bilgi alışverişinde bulunduklarını” belirtti.

Bu yıl yapılan Genel Kurul’da alınan karar üzerine derneği yakın bir süre içinde Vakıf’a dönüştürecekleri müjdesini de veren Veli Bozkır, Vakfın kurucuları arasında başta Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hemşehrimiz Sayın Metin Kıratlı olmak üzere Karamanımızın tanınmış sanayici, akademisyen, hukukçu, bürokrat, esnaf ve hayırsever insanlarının yer alacağını söyledi. Vakıf olarak Karaman’ın kültür, sanat, tarih, turizm değerlerinin tanıtımına önem verileceği, ekonomik değerlerinin geliştirilmesi için projeler geliştirileceği ve Karaman’ın bir marka şehir haline getirilebilmesi için ortak aklın oluşumuna katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Bu arada Belediye Başkanı Sayın Ertuğrul Çalışkan ile yapılan görüşmede, Ankara Küçükesat Bağlayan Sokakta bulunan Belediye Evi’nin Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt müracaatlarını yaparak, yedekte bekleyen kız öğrencilerimizin ile Karaman’dan Ankara’ya hasta getiren hemşerilerimizin geçici bir süre konaklamaları için kullanılmak üzere ANKARAMANDER’e verilmesi kararlaştırıldı. İki daire kısa sürede düzenlenerek misafirhane olarak hizmete sunulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284