ANKARAMANDER’de Aralık Buluşması

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde, bursiyer öğrencilerimizin her ay bir kez buluştuğu toplantıda, hukuk ve adalet konusu anlatıldı.

ANKARAMANDER’de Aralık Buluşması

Derneğin, Kızılay Mithatpaşa Caddesi’ndeki binasında gerçekleştirilen Aralık ayı toplantısının şeref konuğu, Ankara Bölge İdare İstinaf Mahkemesi Başkanı hemşerimiz Esat Toklu oldu.

Konuşma öncesi, Sarıkamış Şehitleri için saygı duruşu yapıldı. Daha sonra Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Bozkır, her ay bir konuğu ağırladıklarını ve Aralık ayının konuğunun Esat Toklu olduğunu söyledi.

Esat Toklu, konuşmasında öğrencilere hayat rehberi niteliğinde önerilerde bulundu. Başarının, kariyerin asla şans ve tesadüf olmadığını vurgulayan Toklu, “Azimli olmak, çalışmak başarının yegane yoludur” dedi.

Toklu, “fedakarlık etmedikçe, emek vermedikçe elde edilen şey sizin değildir. Lafla peynir gemisi yürümez. Geleceğinizin peşini bırakmayınız” diye konuştu.

Öğrencilere, diplomalarını almadan önce en az iki yabancı dil öğrenmeleri gerektiğini belirten Esat Toklu, şöyle devam etti: “Karamanlı çalışkandır, çalışkan olmayan Karamanlı değildir. Öğrencilik günlerinizi iyi değerlendirin. Hangi meslekte olursanız olun, başarı elde etmeniz farklı olmanızla mümkündür. Türkiye’nin ihtiyacı, dünya vatandaşı olacak donanıma sahip insanlaradır. Dünya vatandaşı olmak için çaba gösterin. Bunun ilk adımı da yabancı dil bilmektir. En az iki yabancı dil öğrenin. Sizi farklı kılacak meziyetleriniz olsun. Herkesten önde olmanın yolu, donanımlı olmaktır.”

Ankara Bölge İdare İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, idari mahkemelerin görevlerini, işleyişini ve Türk yargı sistemindeki önemini anlattı. Davaların kısa sürede sonuçlandırıldığını anlatan Toklu, İstinaf mahkemelerinin açılmasıyla Türkiye’de yargı devrimi gerçekleştirildiğini, Danıştay’da dosya yığılmasının önüne geçildiğini söyledi.

Esat Toklu, konuşmasının sonunda öğrencilerin çeşitli sorularını yanıtladı.

Toklu, bir soruya yanıt verirken, “Yarım hoca dinden, yarım doktor candan, yarım hakim maldan eder” dedi.

Toklu, hukuk fakültelerinde okuyan öğrencileri makamına davet etti, “Bir gün ziyaretime gelin. Sohbet ederiz, birlikte yemek yeriz” dedi.

Dernek Başkanı Veli Bozkır, yönetim ve öğrenciler adına Esat Toklu’ya günün anısı olarak Karamanoğlu Mehmet Bey’in minyatür heykelini sundu.

Dernekte, her ay öğrencileri çok sevindiren ikram ise kıymalı ıspanak böreği oldu.

Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı, öğrencilerin ve dernek müdavimlerinin abisi M. Feridun Erdoğdu, yine toplantı öncesi erkenden ikram hazırlığı için yola düştü.

Kıymalı ıspanak böreği ve ayranın mimarı, gerçek mesleği de mimarlık olan M. Feridun Erdoğdu idi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284