Ankaramander’de Kasım Ayı Öğrenci Buluşması Gerçekleşti

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde, her ay düzenlenen öğrenci toplantısında Kıbrıs Barış Harekâtı anlatıldı.

Ankaramander’de Kasım Ayı Öğrenci Buluşması Gerçekleşti

20 Temmuz 1974 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs’ta başlattığı harekâtın komutanlarından Kıbrıs Gazisi Emekli General Cemal Eruç, Kıbrıs Barış Harekâtını anlattı ve anılarını paylaştı.

Harekâtta, Kıbrıs’a çıkarma yapan 1. Komando Taburu’nun Komutanı olan Cemal Eruç, o günleri, Karamanlılar Derneği’nden burs alan öğrencilerle, davetlilere anlatırken duygusal anlar yaşandı.

Askerliğin, ölümle yaşam arasında gidip gelme sanatı olduğunu belirten Emekli General Eruç, arazi hakkında bilgi verdi. Harekâtın başarıyla sonuçlanmasında Türk insanının karakterinden olan kahramanlığın ve dayanıklılığın payının büyük olduğunu ifade etti.

Şehitlerimizi hayırla yâd eden General Cemal Eruç, Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne her gidişinde şehitlerimizin mezarına beyaz karanfil götürdüğünü anlattı.

İlgiyle dinlenen konuşmanın sonunda Karamanlılar Derneği Başkanı Veli Bozkır, emekli General Cemal Eruç’a teşekkür ederek, Hatuniye Medresesi kapısının maketini sundu.

Dernek salonumuzda düzenlenen etkinlikte Karamanlılar Derneği Başkan Yardımcısı M. Feridun Erdoğdu, Sekreter Üye Ahmet Tek, Muhasip Üye Ayhan Akgöz ve yönetim kurulu üyesi Ali Güler de hazır bulundu.

Öğrenciler, kendileri için M. Feridun Erdoğdu’nun hazırlattığı çorba, pilav ve kavurmadan oluşan yemeklerini yediler.

Sıcak bir ortamda güzel sohbetlerin yapıldığı toplantının ardından, Ankara’da çeşitli üniversitelerde okuyan 70 öğrencimiz, aylık 300 lira olan burslarını aldılar.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ismail özsoy
ismail özsoy - 5 yıl Önce

İŞTE ANKARADA KARAMAN... NE GÜZEL BİR KAYNAŞMA OLMUŞ.ARANIZDA OLMAK İSTERDİM.HEPİNİZ SAĞLICAKLA KALIN...ÇOCUKLARIMIZA BAŞARILAR.VATANA MİLLETE HAYIRLI EVLAT OSUNLAR İNŞAALLAH....

SIRADAKİ HABER

banner284