Ankaramander’den Anlamlı 23 Nisan Kutlaması

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı anlamlı ve coşkulu bir etkinlikle kutladı.

Ankaramander’den Anlamlı 23 Nisan Kutlaması

Dernek binasında gerçekleştirilen anma toplantısına Dernek Başkanı Veli Bozkır, Dernek Başkan Yardımcısı Feridun Erdoğdu, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Güler, Karaman’ın duayen sanayicilerinden Yılmaz Babaoğlu, Karaman’ın efsane Belediye Başkanı Özcan Genç ve çok sayıda Ankara’da çeşitli üniversitelerde öğrenim gören Karamanlı öğrenci katıldı.
Veli Bozkır’ın günün anlam ve önemini belirten bir açılış konuşması ile başlayan anma toplantısı, Dr. Ali Güler tarafından verilen “Cumhuriyetin Kazanımları” konulu bir konferansla devam etti. Konferansın ardından Karamanlı öğrencilerin hazırlayıp sundukları geleneksel batırık ikramı ile devam eden anma toplantısında duygusal ve nostaljik anlar da yaşandı.
Dr. Ali Güler, slayt gösterisiyle desteklediği sunumunda, “Cumhuriyet” kavramını hukuki siyasi ve tarihi boyutlarıyla anlattıktan sonra, Atatürk önderliğinde büyük bir milli mücadele sonrasında kurulan Cumhuriyetin temel, kuruluş değerlerinin ne olduğunu, cumhuriyetin hukuk, eğitim, kültürel, ekonomik, bayındırlık, ulaşım alanında gerçekleştirdiklerini, Osmanlı’dan devralınan yapı ile mukayeseli bir şekilde ortaya koydu. Ulusal egemenliğin tecelligâhı olan TBMM’nin 97 yıl önce hangi şartlar altında açıldığını da anlatan Ali Güler, gençlere cumhuriyeti koruma görevlerini hatırlatarak, “Bu Cumhuriyet sizlere ve bizlere Hemşehrimiz Büyük Atatürk’ün emanetidir. Her hal ve şart altında sizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi koruyunuz” dedi.
Etkinlik sonrasında öğrenci bursları dağıtıldı ve Dernek Başkanı Veli Bozkır’ın odasında gerçekleştirilen mini Karaman ve Karaman değerleri sohbetinde, Yılmaz Babaoğlu ve Özcan Genç, “Ankaramander’in çalışmalarını takdirle izlediklerini” belirterek, “bu başarı grafiğini sürekli yükseltmeniz en temel dileğimizdir.” Dediler. Başkan Veli Bozkır da yaptığı kısa değerlendirmede, “sizlerin desteği bizlere daima güç vermektedir. Çalışma azmimizi kamçılamaktadır. Maddi ve manevi desteklerinizden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284