ANKARAMANDER’den Hemşehrilerimizi Biraraya Getiren İftar

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale gelen iftar yemeklerinden biri daha Karamanlı hemşerilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

ANKARAMANDER’den Hemşehrilerimizi Biraraya Getiren İftar

1 Haziran akşamı Karamanlılar Derneğinde yapılan iftar yemeğine, TBMM eski Grup Başkan Vekili Uluç Gürkan, Karaman’ın efsane Belediye Başkanı Özcan Genç, Maliye Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı İlhan Hatipoğlu, Prof. Dr. Tbp. E. Tuğğeneral Sait Bağcı, MHP MYK Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Güler, Eski Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlarından Prof. Dr. Azmi Süslü, CHP Karaman Milletvekili Adayı Hakan Akbulut, Çevre ve Orman Bakanlığı eski Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, A.A. eski Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, eski Emniyet Müdürü Kadir Tan, MEB Daire Başkanı Hacı Ali Okur, Çankaya eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, G. Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Bakanlar Kurulu eski Genel Sekreteri Osman Sağlam, DDY Daire Başkanı Naci Özçelik, İstanbul Karamanlılar Vakfı Başkanı Suat Yıldırım, İKEV Başkan yardımcısı Adem Kırnaz, Karamanlılar Derneği Başkanımız Veli Bozkır, Başkan Yrd. Feridun Erdoğdu, Muhasip üye Ayhan Akgöz, Denetim Kurulu Üyelerimiz Mali Müşavir Mehmet Gürel, Didem Genç, Koro Şefimiz Ankara Radyosu Şef ve Ses Sanatçısı Hasan Eylen, dernek üyeleri ve Karamanlılar katıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeğinin ardından, KARYAD Başkanı Veli Bozkır yaptığı kısa konuşmada, misafirlere kısaca derneğin faaliyetleri ve hedefleri konusunda bilgi verdi.

Derneğin önümüzdeki en yakın hedeflerinin Vakıf haline dönüşme projesi olduğunu belirten Bozkır, önümüzdeki yıl için Yunus Emre’yi anma ve Türk Dil Bayramı törenlerinin il düzeyinde organizasyonlarına talip olduklarını belirterek, “Karaman’ın değerlerini Türkiye ve Dünyaya tanıtmak için gerekli azim ve iradeye sahip olduklarını söyledi.

Veli Bozkır’ın daveti ile söz alan konuklar, bu güzel organizasyondan dolayı teşekkürlerini ifade ederek, Karaman kent kültürü ve değerleri hakkındaki düşünce ve tasavvurlarını anlattılar.

Birlik ve bütünlük içinde Karaman’ın her türlü güçlüğü aşabileceğini, gerek ilimizde, gerekse il dışında yaşayan Karamanlıların bu tür sivil toplum örgütleri ile kendilerini daha güçlü hissettiklerini bu konuda da İstanbul Karamanlılar Vakfı ile Ankara derneğinin çok aktif çalışmalar yaptığını, bu çalışmalardan gurur duyduklarını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Ankaramander Türk Müziği Korosu elemanları Şef Hasan Eylen yönetiminde, Ramazan ayının manevi ortamına uygun bir repertuvar ile hemşerilerimize güzel bir müzik ziyafeti çektiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284