Antrenör Ve Liderlere Madde Bagimliligi Egitimi Verildi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde görev yapan antrenör ve Gençlik Merkezi Liderleri, Karaman Halk Sagligi Müdürlügünce düzenlenen ‘’Uyusturucu Bagimliligi” egitim programina katildi.

 Antrenör Ve Liderlere Madde Bagimliligi Egitimi Verildi

Il Uyusturucu Koordinasyon Kurulunda madde kullanan çocuklarin spora yönlendirilmeleri üzerine alinan karara istinaden Halk Sagligi Müdürlügü konferans salonunda Sosyal Hizmet Uzmani Emre Gezgin tarafindan toplumsal bir sorun olusturan madde kullanimi konusunda bilgilendirme ve farkindalik yaratmak için, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde görev yapan Antrenör ve Gençlik Merkezi Liderlerine yönelik “Madde Kullanimi ve Etkileri” konusunda egitim düzenlenmistir.

Yapilan egitim programinin önemine dikkat çeken Spor Il Müdürü Hayati Kisacik, ‘’ Madde bagimliligi tehlikesi ile ilgili olarak anne babalarin bilmesi gereken önemli özelliklerden biri; çocuklari ve gençleri bagimsiz olarak yetistirebilmenin, onlari madde bagimliligindan uzak tutabilecek en önemli etkenlerden biri oldugudur. Çocuklarin kendilerine güvenebilmeleri, kisilik sahibi olabilmeleri için yalniz baslarina, anne-babasiz hareket edebilecekleri alanlara gereksinim bulunmaktadir. Anne-babaya düsen görev, çocuklarina bu serbest alanda yol göstermek; ancak bu serbestligin sinirlarini da açik olarak belirlemektir. Bu nedenle, çocuklarin belirli konularda yaslarina uygun olarak ve kendi baslarina serbest hareket edebilmeleri, onlarin kendi davranislarini kontrol edebilmeleri için çok önemlidir.
Gelecegimizin teminati çocuklarimiza saglikli bir gelecek hazirlamak, iyi bir egitim vermek, onlari bu tür tehlikelerden korumak en önemli hedefimiz ve görevimizdir” seklinde konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284