AÖF Ögrencileri Için Önemli Degisiklik

ANADOLU Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydin, üç yil sonra kagida dayali kitap uygulamalarina son vererek, kitaplarin tamamini elektronik etkilesimli kitap haline dönüstürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

AÖF Ögrencileri Için Önemli Degisiklik

Anadolu Üniversitesi Açikögretim Bürolari Hizmet Içi Egitim Programi, Antalya’da düzenlendi. Özkaymak Falez Hotel’de gerçeklestirilen toplantiya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydin ile yurtiçi ve yurtdisindaki açikögretim bürosu çalisani 500 kisi katildi. Iki bölüm halinde gerçeklestirilen toplantinin ikinci etabinda konusan Rektör Aydin, Anadolu Üniversitesi Açikögretim Sistemi’nin bu yil 30’uncu yilini kutladigini hatirlatti.
Rektör Aydin, Anadolu Üniversitesi’nin aktif ve pasif 2 milyonun üzerindeki ögrenci sayisiyla 30 ülkede egitim veren bir üniversite oldugunu kaydetti. Anadolu Üniversitesi’nin yurtiçi ve yurtdisinda toplam 110 ofisi bulundugunu aktaran Rektör Aydin, toplantida ofis görevlileri ile ögretim elemanlarinin bir araya geldigini dile getirdi. Rektör Aydin, egitim toplantisinda egitim sistemindeki yeni uygulamalari anlatarak, ögrencilere daha kaliteli egitim hizmeti vermeyi amaçladiklarini söyledi. Anadolu Üniversitesi’nin egitim sürecinde Türkiye ve dünyaya örnek olacak elektronik dönüsüm seferberligi baslattigini anlatan Rektör Aydin, söyle konustu: "Bu seferberlik kapsaminda e-ögrenme ortamlari bilgi ve iletisim teknolojilerindeki gelismelere paralel olarak yenilenerek, danismanlik hizmetleri internet üzerinden kapsamli bir sekilde verilmeye basladi. Kitaplarin tamami elektronik etkilesimli kitap haline getiriliyor. Kagida dayali kitap uygulamalarina son vermeyi hedefliyoruz. Üç yil içerisinde asama asama kitaba dayali egitim sistemini bitirerek, internet ortamindan kitaplara geçegiz. Kitaplarin tamami internet ortamina yükleniyor. Ögrencilerimiz de kagit kitap yerine elektronik ortamdan egitim kitaplarini takip edebilecek."
Milliyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284