‘Arabasi’ Hemserileri Bulusturdu

Geçen yil kurulan Hollanda Karamanlilar Federasyonu’nun (HOKAF) çatisi altinda faaliyetler gerçeklestiren köy dernekleri, kis mevsimi dolayisiyla, ‘arabasi sofrasinda’ bulusmayi sürdürüyorlar. Hollanda’daki Çukurbag Köylüleri Yardimlasma ve Dayanisma Platformu ile Hollanda Güldereliler (Gödetliler) Dernegi, haftasonu hemserileriyle bulustular.

‘Arabasi’ Hemserileri Bulusturdu

ÇUKURBAGLILAR BASKENTTE BIRARAYA GELDILER
Hollanda’da yasayan Karaman’a bagli Çukurbag Köylüleri Yardimlasma ve Dayanisma Platformu geleneksel hale getirdigi arabasi gecesinin 2.cisini düzenledi.
Hollanda Konya Kültür ve Datanisma Vakfi’nda düzenlenen geceye, Hollanda Karamanlilar Federasyon Genel Baskani Mustafa Uyar, Hollanda Konya Kültür Vakfi Baskani Hidayet Esenkaya ve Hollanda Sivaslilar Platformu Baskani Ibrahim Çitil katildi
Hollanda’daki Çukurbag Köylüleri Yardimlasma ve Dayanisma Platformu Baskani Ömer Erdem, düzenlenen arabasi gecesinin, birlik, beraberlik ve dayanisma içinde bir araya gelmeye, kaynasmaya vesile oldugunu ifade ederek, davetlerine icabet eden herkese tesekkür etti. Karaman yöresine ait kültürlerini yasatmaya çalistiklarini dile getiren Erdem, "Geleneksel hale getirdigimiz ‘’Arabasi ‘’ gecemizin 2.cisini gerçeklestirmekten dolayi mutluyuz. Hollanda’daki köylülerimizin katilimiyla, bu yilda gelenegimizi devam ettirdik. Arabasi bizim kültürümüzde önemli bir yere sahip. Bu arabasi gecesinin düzenlemesinde emegi geçenlere ‘’Hanimlara’’ tesekkür ediyorum" diye konustu.
Hollanda Karamanlilar Federasyon Genel Baskani Mustafa Uyar, bu tür etkinliklerin Karaman disinda ve özellikle Hollanda’da sehrimizin kültürünün tanitimina önemli katkilar sagliyor. Hollanda Karamanlilar Federasyonu olarak, köylerimizin derneklesmesi için çaba gösteriyoruz. Çukurbaglilarinda federasyonlarina üye olmalarini istedi.
Diger taraftan Arabasinin hazirlanmasinda emeklerini esirgemeyen hanimlara tesekkür eden Çukurbag Köylüleri Yardimlasma ve Dayanisma Platformu Koordinatörü Musa Aslan ise, “Siz degerli hemserilerimizin katkilariyla düzenledigimiz bayramlasma programi, sohbet toplantilari ve arabasi geceleri faaliyetlerimizden birkaçidir. Köyümüzde her yil geleneksel olarak düzenlenen Pilav Söleni Avrupa'daki Çukurbaglilarin katkilariyla gerçeklesmektedir. Kismetse bu yil yine Pilav Sölenimizi köyümüzde hep birlikte yapacagiz.” dedi.
 Mehmet Ali Topcu
ROTTERDAM – AMSTERDAM 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284