Arabulucular 5 Yillik Kidem Sahibi Hukuk Mezunlarindan Olacak

Adalet Bakanligi’nin Hukuk Uyusmazliklarinda Arabuluculuk Kanunu Yönetmeligi’ne göre, mesleginde 5 yillik kidem kazanmis hukuk fakültesi mezunlari arabuluculuk egitimini basariyla bitirdikleri taktirde arabulucu olabilecek.

 Arabulucular 5 Yillik Kidem Sahibi Hukuk Mezunlarindan Olacak

Arabuluculuk egitimini yalnizca üniversitelerin hukuk fakülteleri, Türkiye Barolar Birligi ve Türkiye Adalet Akademisi verebilecek. Bu kuruluslarin egitim verebilmeleri için Adalet Bakanligi’ndan izin almalari gerekli. Asgari 36 saati teorik ve 12 saati uygulamali olmak üzere toplam 48 saat sürecek egitimde, teorik egitimin 6 saati temel hukuk bilgisinden, 30 saati ise teknik bilgi ve beceriden olusacak. Kuruluslar, egitimlerini basari ile tamamlayan kisilere en geç bir ay içinde arabuluculuk egitimini tamamladiklarina dair basari belgesi verecek.
Basari belgesini alanlarin bakanligin yilda iki kez yapacagi yazili ve uygulamali sinava girip her ikisinden de 100 üzerinden 75 puan almalari gerecek. Sinavi basariyla geçenler, arabuluculuk siciline kayit yaptirdiklari tarihte arabulucu olarak faaliyetlerine baslayabilecek.
ARABULUCULARA REKLAM YASAGI
Yönetmelige göre arabulucular, is elde etmek için reklam sayilabilecek her türlü girisim ve eylemde bulunamayacak. Internet sitelerinde, tabelalarinda ve basili kâgitlarinda arabulucu, avukat ve akademik unvanlarindan baska sifat kullanamayacak.
Internet sayfasinda alan adi olarak sadece adlarini, soyadlarini ve unvanlarini kullanabilecek arabulucularin tabelalarinda ise 'arabuluculuk bürosu' ibaresi ile büronun bulundugu kat, büro veya daire numarasi, telefon numarasi, internet adresi ve elektronik posta adresi bilgileri yer alacak. Arabulucular, dikkat çekici unsurlarin yer almayacagi tabelayi sadece bina cephelerine, büro balkonu ve pencerelerine, büronun bulundugu binanin giris kapisinin yanina, giris holü veya koridoruna, büro giris kapilarinin yanina asilabilecek.
Kaynak: Memurlar.Net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284