Araç Alirken Ustaya Gösterme Devrine Son

Araç satarken otoyu ustaya gösterme devri bitiyor.

Araç Alirken Ustaya Gösterme Devrine Son

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin (SBM) hayata geçirdigi yeni uygulama ile araç sahipleri artik yaptiklari kaza ile ilgili detayli eksper raporunu, SBM'nin yeni sitesinden (www.sbm.org.tr) ögrenebiliyor.
AYRINTILI RAPOR VERILECEK
Artik aracini satmak isteyen araç saticilari, araçlariyla ilgili yaptiklari kazalarin boyutunu göstermek için oto servisine gitmek yerine detayli eksper raporunu temin ederek, araci almak isteyen kisiye raporu gösterebiliyor. Detayli eksper raporunda, aracin yaptigi kazanin maliyetinin ne oldugu, degisen parçalar, isçilik detaylari ve onarimin yapildigi tamirhane gibi hasara iliskin tüm bilgiler yer aliyor.
Araçla ilgili eksper raporu sorgulamasi yapmak için, ''www.sbm.org.tr'' adresine girerek araç sahibinin TC kimlik numarasi, hasari sorgulanacak aracin plakasi ve hasar tarihi bilgilerinin girilmesi yeterli oluyor. Detayli eksper raporu ücretsiz olarak sorgulanabiliyor.
2012 SONRASINI KAPSIYOR
Sistem 1 Ocak 2012 tarihinde devreye girdigi için, yalnizca bu tarihten sonra gerçeklesmis ve eksper atanmis hasarlara iliskin eksper raporlari görüntülenebiliyor. Hasar tarihini bilmeyen ya da hatirlamayan araç sahipleri ise, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin sagladigi SMS servisi sayesinde plaka ile hasar sorgulamasi yaparak hasar tarihini ögrenebiliyor.
Konuya iliskin AA muhabirine bilgi veren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Genel Müdürü Aydin Satici da, sunlari kaydetti: ''Bir araçta zaman zaman küçük hasar nedeniyle de büyük maliyetler ortaya çikabiliyor. Örnegin bir aracin kapisinin birinde meydana gelen ezik nedeniyle aracin kapisi tamamen degisebiliyor. Eksper raporu ile birlikte artik bu ve bunun gibi degisen tüm parça ve yapilan isçilik detaylarina ulasilabiliyor. Alicilar da sadece hasar maliyeti bilgisine göre hareket etmek zorunda kalmayip, aracin hangi parçalarinin degistigini, hangi bölümlerinde ne tip onarimlar yapildigini araç saticilarindan eksper raporunu göstermesini isteyerek ögrenebilir. Bu sayede araç satilirken aracin servise ya da ustaya götürülmesine de gerek kalmiyor.''
Ensonhaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284