Arastirma Görevlisi Mahmut Durgun’un Projesine “Halkin Seçimi” Ödülü

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi bölümü arastirma görevlisi Mahmut Durgun “Biyolojik Haritalama Sistemleri” projesiyle kazandigi ödülle Karaman’in gururu olmayi basardi.

Arastirma Görevlisi Mahmut Durgun’un Projesine “Halkin Seçimi” Ödülü

Mahmut Durgun son bes yil içinde kurulmus olan ve enerji, saglik, ulasim, e-devlet hizmetleri gibi temel alanlarda dünyanin karsi karsiya oldugu sorunlara çözümler sunan yeni nesil yenilikçi sirketlerin katildigi IBM SmartCamp Türkiye 2012 Yarismasi’na katildi.
Durgun, sadece Türk sirketlerinin katildigi yarismada 74 basvuru arasindan ilk 6’ya girmeyi basardi. Mahmut Durgun proje ortagi Yeliz Durgun ile MRME sirketi araciligiyla katildigi yarismada sosyal medya ve internet üzerinden gelen oylarla 'Halkin Seçimi' ödülünü kazandi.
Mahmut Durgun ve Yeliz Durgun’un sundugu “Biyolojik Haritalama Sistemleri” projesi; mobil cografik isaretleme yöntemi ile dünyanin ve Türkiye’nin doga ve flora haritasini çikarip, bu harita üzerinden arastirmacilara, özel sirketlere bilgi paylasimi saglayabilmeyi öngörüyor.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisligi bölümü arastirma görevlisi Mahmut Durgun kazandigi ödülle ilgili olarak, “Yarismada, Anadolu’da bulunan üniversiteleri temsil eden tek arastirma görevlisi bendim. Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi disinda Anadolu’yu temsil eden baska hiç bir üniversitenin arastirmacisi yoktu. Bu yüzen çok mutluyum.“diye konustu. Durgun, yarisma sirasinda Türkiye’nin önde gelen bilisim firmalariyla fikir alisverisinde bulundugunu, yarisma sirasinda edindigi deneyimlerin gelecekteki çalismalarina da isik tutacagini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284