ARATDER Genel Kurulu Tokat’ta Yapıldı

Anadolu'daki televizyon ve radyocularının meslek birliği olarak kurulan ve kısa adı ARATDER olan “Anadolu Radyo ve Televizyon Yayıncıları Derneği” üyeleri ilk toplantılarını geçtiğimiz hafta Tokat’ta gerçekleştirdi.

ARATDER Genel Kurulu Tokat’ta Yapıldı

İki gün süren ve ülkemiz genelinde faaliyet gösteren radyo ve televizyoncuların temsilcilerinin katıldığı toplantıda ARATDER Genel Başkanlığına Safa Radyo ve Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kayaalp seçildi. Dernek faaliyet raporlarının okunup onandığı ARATDER Genel Kurulunda söz alan radyo ve televizyon temsilcileri RTÜK yasasındaki yerel televizyon tanımının değiştirilmesi gerektiğini vurgularlarken,  sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, ARATDER’in bundan sonraki günlerde yapacakları çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulundular.

TSO Seyirtepe Tesisleri’nde toplantının ilk günü il dışından gelen basın mensupları onuruna verilen yemeğe AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, Tokat Valisi Cevdet Can,Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizerin katıldılar.

ARATDER Genel Başkanı Serdar Kayaalp’in selamlama konuşmasının ardından söz alan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuşmasında ülkemizde yaşanan terör olaylarına değinerek; “Bu milleti yıkamayacaklar, bölemeyecekler. Bu bayrak altında sonsuza kadar bir ve beraber yaşayacağız” dedi.

 Yaptığı konuşmada, milli gelirine oranla en çok yardım eden ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yapan Vali Can ise; “Bizler, insani ve vicdani bir medeniyetin, iki bin üç yüz yıllık devlet geleneği olan ve on altı devlet kuran bir medeniyetin evlatlarıyız. Türk milletinin her zaman niyeti hayır olmuştur. Niyeti hayır olanın akıbeti de hayır olur.Sizler basın camiası olarak bulunduğunuz yerin dışa açılan penceresisiniz. Bir araya gelin, bölünüp parçalanmayın. Burası bir ensar yurdu. Tokat’ta bir araya gelmeniz ayrı bir anlam ifade ediyor” dedi.

Yemekli toplantıda son olarak söz alan AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ise konuşmasında, son dönemde ülkemizde yaşanan terör olaylarına ve bölgesel konulara değindi. Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylardan ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlardan bahseden Beyazıt; “Türkiye’nin amacı, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması, bölgeye huzur gelmesidir. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, ancak sınırlarımız dışından ülkemize girecek teröre de asla müsaade etmeyiz” dedi.

Yemek toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

ARATDER Yönetim Kurulu asil üye isimleri şu şekilde;

Başkan: Serdar Kayaalp (TOKAT)

Başkan Vekili: Ümit Babacan ( BANDIRMA)

İkinci Başkan: Dursun Biran Yılmaz  (ORDU)

Genel Sekreter: Süleyman Aykut  (TOKAT)

Sayman:  Atalay Dinçer ( ANKARA)

Yönetim Kurulu Üye: Tevfik Fazlı Doğan ( HATAY)

Yönetim Kurulu Üye:  İsmail Sağlar (MERSİN)

Yönetim Kurulu Üye: Hakan Karaahmet(GİRESUN)

Yönetim Kurulu Üye: Serdar Barut (MALATYA)

Yönetim Kurulu Üye:Levent Açıkgöz  (ADANA)

Yönetim Kurulu Üye: İbrahim Güneş (İSTANBUL)

ARATDER Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:

Selahattin Şener (ERZURUM)

M.Duran Özkan (MALATYA)

Şahin Özer  (ADANA)

Hasan Eraslan (KIRŞEHİR)

Şükrü Gökkaya (KARABÜK)

Ahmet Hasdemir  (SİVAS)

İbrahim Aslan  (ADIYAMAN)

Süleyman Kurtuluş  (ANKARA)

Hasan Camcı  (BARTIN)

Şükrü Tozluklu (ADANA)

Tolgahan Kayaalp  (TOKAT)

ARATDER denetim kurulu asil üyeleri şu şekilde:

Hasan Karataş  (AMASYA)

Rahmi Vardı  (HATAY)

Fikret Bayram (BURSA)

ARATDER denetim kurulu asil üyeleri şu şekilde:

Ahin Güneş  (ŞANLIURFA)

Hülya Yıldız (MERZİFON)

Kenan Kayhan   (TOKAT)

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284