Ari Yetistiricileri Birligi’nden Vali Koca’ya Ziyaret

Karaman Valisi Murat Koca, Ari Yetistiricileri Birligi Baskani ve üyelerini kabul etti.

Ari Yetistiricileri Birligi’nden Vali Koca’ya Ziyaret

Valilik makaminda gerçeklesen ziyarete Birlik Baskani Gürsel Sayan ve Yönetim Kurulu üyeleri katildi. Ziyarette, Birlik Baskani Gürsel Sayan, birligin kurulus ve hedefleri ile ilgili olarak Vali Koca’ya bilgiler verirken, ariligin gelistirilmesine yönelik hazirladiklari projelerden ve yapilmasi düsünülen çalismalardan örnekler verdi.
Balin teknigine uygun olarak üretilmesi ve daha kaliteli bal üretilmesi amaciyla organik ilaç kullaniminin desteklenmesi konusunda düsüncelerini aktaran Baskan Sayan, aricilik sektöründen gerçeklestirmeyi düsündükleri günes enerjisinden paneller vasitasi ile elektrik enerjisi üreterek, bu sayede elde edilen ürünlerin kalitesinin arttirilarak, satis ve pazarlamada kolaylik saglanmasi ve insanlar için yeni alternatif is sahalari olusturmayi hedeflediklerini ifade etti. Sayan, bu projelerle aricilik sektöründe yeni bir sinerji olusturarak aricilik faaliyetlerinin daha cazip hale getirilmesini ve ilimizde ariciliga yönelimin artacagi genis bir etki alani olusturmayi amaçladiklarini sözlerine ekledi.
Vali Murat Koca, aricilik faaliyetlerinde saglikli ve daha kaliteli ürünlerin elde edilmesine yönelik yapilan çalismalari desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirterek, bu tür çalismalarin insanlarimiza kaliteli ve saglikli ürünler ulastirilmasinin yani sira yeni is alanlarinin olusturulmasina ve istihdama da olumlu katki saglayacagina olan inancini belirtti. (Haber Merkezi)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284