Aricilik Desteklemeleri Ödeniyor

Ilimizde 2015 yilinda Tarimsal desteklemelere iliskin 2015/7495 tarih ve sayili karar ve 2015/17 ilgili teblig kapsaminda, Aricilik Kayit Sistemine ( AKS) kayitli isletmelerimize destekleme ödemeleri basladi.

Aricilik Desteklemeleri Ödeniyor

Ilimizde Aricilik Kayit Sistemine kayitli 414 isletmede bulunan 49 bin 813 Ari Kolonisine (Arili Kovan) 498 bin 130 TL destekleme ödemesi aricilarimizin hesaplarina aktarildi.
Karaman Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ahmet Hasim Keskin, Gida Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan ülke genelindeki ariciligi gelistirmek ve bu anlamda ari yetistiricilerini desteklemek amaciyla her yil arili kovan basina destek verildigini belirterek, 2015 yili kayitlari esas alinarak yapilan arili kovan desteklemeleri kapsaminda Karaman il genelindeki 414 ari isletmesine 49 bin 813 arili kovan için 498 bin 130 TL destekleme ödemesinin banka hesaplarina aktarildigini söyledi.
Il Müdürü Keskin, “Karaman Ilinin iklim yapisi, genis meralari ve zengin florasi ile aricilik açisindan çok uygun bir yapida oldugunu belirterek, Il Müdürlügü olarak ariciligimizin gelistirilmesi ve aricilarimizin bilinçlendirilmesi için Halk Egitim Merkezimiz ile birlikte kurslar düzenlemekteyiz. Bu baglamda önümüzdeki günlerde düzenleyecegimiz aricilik kursumuzun kayitlari sürüyor. Ariciliktaki son gelismelerin, bilgi ve teknolojilerin, teorik ve uygulamali olarak gösterildigi aricilik kursuna katilmak isteyen aricilarimiz Il Müdürlügümüz ile irtibata geçerek kaydolabilirler” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284