Aricilik Sektörünün Gelismesine Yönelik Konferans Verildi

Vali Murat Koca, aricilik sektörünün canlanmasi ve aricilikta istenilen hedeflere ulasilmasi amaciyla Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü ile Karaman Ari Yetistiricileri Birligi tarafindan düzenlenen “Ari Sagligi‘’ konulu konferansa katildi.

Aricilik Sektörünün Gelismesine Yönelik Konferans Verildi

Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen ve yogun bir katilimla gerçeklestirilen konferansa Vali Koca’nin yani sira Vali Yardimcisi Dr. Sezer Isiktas, Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi Genel Baskani Bahri Yilmaz, Hacettepe Üniversitesi Ari ve Ari Ürünleri Uygulama ve Arastirma Merkez (HARÜM)Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Asli Özkirimli, Karaman Ari Yetistiricileri Birligi Baskani Gürsel Sayan, çevre il e ilçelerden gelen birlik baskanlari ve aricilar katildi.
Karaman Ari Yetistiricileri Birligi Baskani Gürsel Sayan'in açilis konusmasi ile baslayan konferansta, Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdürü Ahmet Hasim Keskin’in Karaman’in aricilik konusundaki konumu ve yeri hakkinda verdigi bilgiler vermesinin ardindan Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi Genel Baskani Bahri Yilmaz, ariciligin tarihçesi ile Türkiye ve Dünyadaki aricilik faaliyetleri hakkinda katilimcilara bir sunum gerçeklestirdi.
Konferansa konusmaci olarak katilan Hacettepe Üniversitesi Ari ve Ari Ürünleri Uygulama ve Arastirma Merkez Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Asli Özkirimli da katilimcilara aricilik faaliyetlerinin canlanmasi ve sektörün gelismesine yönelik olarak Ari Sagliginin önemi konusunda katilimcilara bilgiler verdi.
Konferans öncesinde ilimizde düzenlenen “Ari Sagligi” konulu konferansa katkilarindan dolayi Doç. Dr. Asli Kirimli’ya Vali Murat Koca tarafindan bir plaket verildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284