Ariciya Da, Tavuk Üreticisine De Kredi Destegi

Büyükbas ve küçükbas hayvan yetistiricileri ile aricilik alaninda faaliyet gösteren üreticilerin, isletme ve yatirim kredisi kullanim kosullarini düzenleyen teblig, Resmi Gazete`de yayimlandi.

Ariciya Da, Tavuk Üreticisine De Kredi Destegi

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi'nin Ziraat Bankasi ve Tarim Kredi Kooperatiflerince Tarimsal Üretime Dair Düsük Faizli Yatirim ve Isletme Kredisi Kullandirilmasina Iliskin Uygulama Esaslari Tebligi, Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge girdi.
Teblige göre, damizlik süt sigiri ile damizlik etçi sigir yetistiricilerinin, faiz indirimli isletme ve yatirim kredilerinden yararlanabilmeleri için 10 bas ve üzerinde manda veya damizlik süt sigiri isletmesi kurmalari veya isletme kapasitesini söz konusu seviyelere çikarmalari gerekecek.
Damizlik düve yetistiriciligi
Damizlik düve yetistiricilerinin kredi kullanabilmeleri için ise 50 bas ve üzerinde isletme kurmalari veya isletme kapasitelerini bu seviyelere çikarmalari sarti aranacak.
Isletmeleri 10 bas ve üzerinde kapasiteye sahip büyükbas hayvan yetistiricileri, isletme ve yatirim kredisi kullanabilecek. Isletme kapasiteleri benzer olan büyükbas hayvan besicileri de kredilerden yararlanabilecek.
Küçükbas hayvan yetistirenler
Koyun için en az 50, keçi (Saanen, Kilis, Domaskus, Ankara ve kil keçisi yetistiriciligi) için en az 25 bas kapasiteye sahip isletme sahipleri kredi kullanabilecek. Küçükbas hayvan besicileri için ise 100 bas ve üzerinde isletme sahibi olmasi sarti aranacak.
Aricilik
Aricilarin kredi kullanabilmeleri için asgari 50 ve daha fazla sayida arili kovan ile üretim yapmalari veya mevcut arili kovan sayisini 50 ve üzerine çikarmalari gerekecek.
Kanatli sektörü
Kanatli sektöründe faaliyet gösterenlerin kredi kullandirilmasi için isletmelerin üretim kapasitelerinin her dönem asgari, etlik piliç yetistiriciliginde 10 bin, yumurta tavugu yetistiriciliginde 5 bin, hindi, kaz, ördek, bildircin yetistiriciliginde 2 bin 500, devekusu yetistiriciliginde 50 adet ve üzerinde olmasi gerekecek.
Su ürünleri yetistiriciligi
Su ürünleri yetistiricilerinin, faiz indirimli yatirim kredisine basvurabilmeleri için projelerin Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan onaylanmis olmasi sarti aranacak.
Organik tarim, çok yillik yem bitkisi ile yurt içi sertifikali tohum, fide, fidan üretimi alanlarinda faaliyet gösterenlerin kredi kullanim sartlarinin da düzenlendigi teblig, 1 Ocak 2013'ten itibaren geçerli olacak.
Hürriyet
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284