Arkadasinin Kimligi Ile Kredi Çeken Sahis Tutuklandi

Karaman`da, çalistigi fabrikada mesai arkadasinin nüfus cüzdanini çalarak onunla bankadan kredi çeken sahis çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Arkadasinin Kimligi Ile Kredi Çeken Sahis Tutuklandi
Iddiaya göre, Organize Sanayi Bölgesi'nde bir bisküvi fabrikasinda isçi olarak çalisan Murat K. (30), mesai arkadasi B.Ç'nin (32) kimligini çaldi. Birkaç gün sonrada arkadasina yardimci olma bahanesiyle ikamet bilgilerini de ele geçirmek isteyen Murat K, su faturasini yatirmak için dekontlari temin etti. Daha sonra çaldigi nüfus cüzdaninin üzerine kendi eski vesikalik resmini yapistiran Murat K, sahte kimlikle de bir GSM hatti aldi. Bu bilgiler ve belgelerle banka subesine gelen Murat K, gerekli müracaatlari yaparak sahte kimlikle kredi talep etti. Durumu fark edemeyen banka görevlileri Murat K'nin istedigi 7 bin 500 TL'lik krediyi verdi. Bir süre sonra B.Ç'nin Hamidiye Mahallesi'nde bulunan evine bankadan tebligat geldi. Zarfi açarak okuyan B.Ç, "Kurtaran Hesap Özeti" adi altinda bilgilendirme yazisini okudu. Gelen zarf ile birlikte bankaya giden B.Ç, bunun ne oldugunu sorunca banka görevlileri 7 bin 500 TL kredi çekmissiniz cevabi verdi.
Bunun üzerine sok yasayan B.Ç, bir yanlislik oldugunu ifade ederek, kendisinin kredi çekmedigini söyledi. Banka yetkilileri ile arastirma yapan B.Ç'ye bilgisayar ekranindan kredi ile ilgili dokümanlar gösterilerek kendi adina ödenmis su faturasi da gösterildi. B.Ç, banka görevlilerine, adres bilgileri ve kimliginin kendisine ait oldugunu ancak kimlikte yer alan fotografin kendisine ait olmadigini söyledi. Üzerinden sahte kimlikle kredi çekildigini anlayan B.Ç, banka yetkilileriyle birlikte polise giderek yardim istedi. Polis, olayi çözmek için o tarihte bankadan B.Ç, adina krediyi çeken sahsin belirlemek için bankanin güvenlik kamerasi kayitlarini incelemeye aldi. Yapilan inceleme sonunda krediyi çeken sahsin B.Ç'nin mesai arkadasi Murat K. oldugu belirlendi. Polis kisa süre içinde Murat K'yi yakaladi. Yapilan sorguda suçunu itiraf eden Murat K'nin 2 arkadasinin daha kimligini çaldigi ortaya çikti. O kimliklerle kredi çekmedigi ögrenilen Murat K, çikarildigi mahkemece tutuklanarak Karaman M Tipi Kapali Cezaevi'ne gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284